Страховете за подводнатата сигурност са толкова засилени, че НАТО е

...
Страховете за подводнатата сигурност са толкова засилени, че НАТО е
Коментари Харесай

НАТО прави център за подводна сигурност, атаки по морското дъно застрашават 1 млрд. души

Страховете за подводнатата сигурност са толкоз засилени, че НАТО е в развой на основаване на център, който да се занимава с казуса. Той ще бъде в основаната във Англия централа на Съюзническото морско комадване на НАТО /Marcom/ в Нортууд, в северозападните околности на Лондон. За това оповестява вестник Guardian, като се базира на върховен офицер от алианса. Използвайки програмен продукт за изкуствен интелект, морското командване ще може да открива и наблюдава подозрителна активност в морето, като да вземем за пример кораби, които изключват своята система за автоматизирана идентификация (AIS), с цел да попречат на следенето или да се скитат необезпокоявани в избрана зона.

Сигурността на близо 1 милиард души в Европа и Северна Америка е застрашена от опитите на Русия да нападна немалките уязвимости на подводната инфраструктура, в това число вятърни паркове, тръбопроводи и захранващи кабели, предизвести пълководец на НАТО. Вицеадмирал Дидие Малтер, заместник-командващ на Съюзното морско командване на НАТО (Marcom), сподели, че мрежата от подводни кабели и тръби, от които зависи зареждането и връзките на Европа, не са построени, с цел да устоят на „ хибридната война “, водена от Москва и други съперници на алианса.

„ Знаем, че руснаците са създали доста тактики за хибридна война под водата, с цел да разрушат европейската стопанска система, посредством кабели, интернет, тръбопроводи. Цялата ни икономичеса инфраструктура под морето е застрашена “, споделя той пред изданието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР