Страхотното представяне на Григор Димитров на последния за годината турнир

...
Страхотното представяне на Григор Димитров на последния за годината турнир
Коментари Харесай

Григор се върна с гръм и трясък в елита на тениса

Страхотното показване на Григор Димитров на последния за годината шампионат от Големия шлем US Open му обезпечи и мечтаното завръщане измежду елита на международния тенис. Той започва на Флашинг Медоус под №78 в света, като нов спад щеше да го изхвърли от главната скица на по-големите съревнования до края на годината като тези от сериите Мастърс 1000.

Но с достигането си до полуфинала в Ню Йорк, българинът към този момент си подсигурява най-малко завръщане в Топ 25 на света. Той добави 710 точки към актива си и от новата седмица ще има 1432 в актива си, с което си подсигурява големия скок в ранглистата.

И хубавото е, че присъединяване му не стопира дотук. В разногласието за място на финала той среща петия подложен Даниил Медведев, който прави необикновен сезон на твърди настилки след Уимбълдън. Но в случай че победи и него и се класира за първия си край на шампионат от Големия шлем, българинът ще нахлуе в Топ 16 на света.

Все още е рано да вършим сметки за това, само че мощното показване на българина дава учредения за оптимизъм до края на годината. А в случай че феноменалният му US Open бъде последван и от мощен свършек на 2019 година, нищо чудно Гришо да попадне и измежду играчите във финалния Мастърс на АТР, който той завоюва през 2017 година
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР