Страхотният бизнес може да расте и да генерира стойност за

...
Страхотният бизнес може да расте и да генерира стойност за
Коментари Харесай

3 изключителни акции, създали много милионери

Страхотният бизнес може да пораства и да генерира стойност за акционерите в продължение на дълго време. Годините на огромна възвръщаемост могат да основат вложители милионери. Но има доста пътища към Ел Дорадо и другите типове акции могат да оказват помощ на вложителите да реализират една и съща цел за създаване на голямо благосъстояние.

И по този начин, ето три превъзходни акции, които са създали вложителите богати в предишното и към момента могат да го вършат. Може да се изненадате от някои от имената в този лист, само че не бързайте да съдите: голям брой стилове на вложение могат да се изплатят с времето.

1. Тази акция на напредък не е завършила

Инвестирането в напредък нормално идва на разум, когато мислите за основател на милионери. Amazon е една от плакатните акции в тази категория. Платформата роди модерната електронна търговия в Америка и в следствие натрупа колосалните 38% пазарен дял на домашния си пазар. Инвестиция от $10 000 при първичното обществено предложение (IPO) на компанията би коствала над $18 милиона през днешния ден.

И по този начин, по какъв начин Amazon, който в този момент коства близо 2 трилиона $, ще направи вложителите богати в бъдеще? Е, някои неща ще се трансформират, само че други - не. Днес Amazon е многоглава гигантска мощност с голям бизнес в електронната търговия и облачните калкулации и е изгряваща звезда в стрийминга и рекламата.
 Amazon си купиха нуклеарен център за данни за $650 милиона
Amazon си купиха нуклеарен център за данни за $650 милиона

Други сървъри на компанията ще се получават ток от водород

Основната книга ще остане същата. Тенденциите за напредък на общата картина в електронната търговия и облака към момента са мощни. В Америка онлайн продажбите към момента са единствено 15% от общите продажби на дребно. Има доста място за разширение. Облачните калкулации се разрастваха преди изкуственият разсъдък (AI) да навлезе през 2023 година и евентуално е още по-вероятно да нарасне през идващите години.

Инвеститорите може да видят, че Amazon стартира да връща капитал на акционерите посредством повече назад изкупуване, до момента в който компанията пораства и узрява. В даден миг тя може да изкупи назад задоволително акции, с цел да подтиква растежа на облагите за години напред. Това ще докара до възвръщаемост на вложенията, даже в случай че възходящата пазарна капитализация на компанията се забавя.

2. Натрупал огромно благосъстояние

За множеството американци домът е централен за тяхната еднаквост. Освен това е скъпа инвестиция и постоянно най-голямата покупка на човек в живота. Home Depot (NYSE: HD) се трансформира в най-добре представящата се акция за всички времена, защото собствеността върху жилище е в основата на американската фантазия. Инвестиция от $10 000 при IPO-то на водещия американски търговец на дребно за възстановяване на дома неотдавна беше на стойност над $318 милиона.

Това е елементарен бизнес модел. Home Depot продава принадлежности, уреди, материали и услуги на физически лица и експерти. Това е непрекъснат бизнес цикъл: хората се местят, модернизират домовете си, реконструират и строят нови домове, когато старите домове биват разрушени. Огромният мащаб на веригата значи, че може да продава на по-ниски цени от конкуренцията.
 Home Depot с 689 млн. $ облага
Home Depot с 689 млн. $ облага

Резултатът е по-висок от упованията на анализаторите

Home Depot е отделил съществени пари на акционерите през годините, което играе забележителна роля за възвръщаемостта на вложенията. Компанията е понижила акциите си в обращение с 56% от 2000 година насам и изплаща дивиденти от години.

Инвеститорите не би трябвало да го вършат комплицирано: Купете и задръжте Home Depot. Въпреки че възвръщаемостта безспорно ще се забави с растежа на компанията, потвърдената формула за създаване на благосъстояние прави тези акции на сини чипове толкоз евентуално да обогатят вложителите в дълготраен проект, колкото всички други.

3. Високодоходна машина за дивиденти

Тютюнът през днешния ден се счита за умираща промишленост, само че индустриалният колос Altria Group (NYSE: MO) е една от най-добре представящите се вложения. Инвестиция от $10 000 при IPO-то на Altria неотдавна беше на стойност над $326 милиона. Още по-впечатляващо е, като вземете поради, че равнищата на тютюнопушенето в Америка са намалели за към половин век.

Altria, която продава цигари Marlboro в Съединените щати, е необичаен бизнес, който може непрестанно да покачва цените, защото продава по-малко от своя артикул. Тютюнът е строго контролиран в Америка, тъй че бизнесът на Altria е изправен пред слаба конкуренция. Резултатът е изчистен от ненужното и печеливш бизнес, който генерира звук пари. Те текат към вложителите като дивиденти и назад изкупуване на акции.
 Производителят на Marlboro прави $1,8 милиарда инвестиция в марихуана
Производителят на Marlboro прави $1,8 милиарда инвестиция в марихуана

Компанията навлиза на нов пазар

Така получавате невероятните 9,5% дивидентна рентабилност през днешния ден, а Altria е изплащала и увеличавала дивидентите си повече от 50 поредни години. Това е кралят на дивидентите.

Нищо не трае постоянно и даже Altria ще доближи точка, в която би трябвало да прави нещо друго, с изключение на да продава артикули за пушене, с цел да печели пари.

Altria създава различни източници на доходи от никотин, като продава артикули като електронни вейпове, перорални никотинови торбички и устройства, които не употребяват горене. Те към момента са при започване на внедряването си, само че ще играят забележителна роля в бъдещето на компанията. Инвеститорите би трябвало да следят обстановката, с цел да подсигуряват, че този преход протича безпрепятствено, само че не се колебайте да съберете този голям дял в това време.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акции на финансовите пазари.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР