Страхотни милинки с хрупкава коричка, които влизат в списък на

...
Страхотни милинки с хрупкава коричка, които влизат в списък на
Коментари Харесай

Милинки с поливка от галета и маргарин

Страхотни милинки с хрупкава коричка, които влизат в лист на обичаните ни предписания

Необходими Продукти

● яйца - 1 бр. огромно
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● вода - 1/3 ч.ч
● квас - 1/3 кубче
● сол - 1 ч.л.
● захар - 1 ч.л.
● брашно - 3.5 ч.ч. вид 650
● маргарин - 6 - 7 с.л. с усет с масло
● сол - 1 шипка
● галета - 3 с.л.
● сирене - 200 г
● маргарин - 2 с.л. за намазване на тавата
● брашно - за поръсване на тавата

Начин на подготвяне

Пресяваме брашното и го слагаме в купа или тава. Правим кладенче по средата и слагаме 1 яйце, 1 ч.л. сол и 1 ч.ч кисело мляко. Във водата слагаме 1 ч.л захар, 1/3 от кубчето квас, 1 с.л. от брашното и разбъркваме да стане гладка каша и оставяме да се задейства покрита на топло. Като се задейства маята я слагаме в брашното. Замесваме меко тесто.

Поръсваме масата с брашно и слагаме тестото, след това поръсваме и него и го оформяме. Покриваме го с забрадка на топло да втаса за 40-50 мин. Понеже е топло ми лиши за втаса не повече от 30 мин. След като втаса става още по-меко и обемно. Делим го на 4 елементи, т.е го режем на 4. Всяка част я разделяме на 12 броя. 12 броя можем да си ги създадем на топки, с цел да ни е по-лесно след това.

С ръце оформяме плоска дребна кръгла питка от всяка част. За да не лепне можем на си набрашняваме дланите като ги вършим. Нарязваме си сиренето на дребни кубчета и във всяко завършено кръгче слагаме сирене. После с ръце ги вършим на дребни топки. И по този начин с всичките.

Намазваме с маргарин тава с диаметър 25-27 см. и посипваме с брашно, с цел да не лепне след това печивото. За задачата авансово на стайна температура си изкарваме маргарина. Редим топките на малко разстояние една от друга в кръг, до момента в който се запълни тавата. Аз първо намазвам и посипвам тавата и след това си върша топките и ги нареждам непосредствено вътре.

Слагаме в съд 3 с.л. галета и 6-7 с.л. маргарин, 1 щипка сол и разбъркваме. С четка мажем подредените топки. Включваме фурната на 180 градуса и печем до момента в който се зачервят топчетата и се изпекат изпод и от горната страна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР