Страхотна новина долетя от САЩ и коментарите за това, което

...
Страхотна новина долетя от САЩ и коментарите за това, което
Коментари Харесай

Lockheed Martin съобщи за успешен първи полет на F-16 Block 70

Страхотна вест долетя от Съединени американски щати и мненията за това, което се е случило, не стихват. 

Американската компания Lockheed Martin заяви през вчерашния ден за сполучлив първи полет на изтребител F-16 Block 70 в базата си в Грийнвил, Южна Каролина. На поточната линия там са и българските изтребители F-16. 

Полетът се е състоял на 24 януари в 9:17 сутринта (източно време, САЩ), с тестовите водачи на Lockheed Martin Дуейн „ Про “ Опела и Монеса „ Сирена “ Балжизер. Общото полетно време е към 50 минути и полетът е включвал инспекции за летателната валидност, на мотора, надзор на параметрите на полета и инспекции на горивната система, както и базово ръководство на самолета, написа

„ Днешният сполучлив полет е доказателство за упоритата работа, отдадеността и ангажираността към нашите клиенти и техните задачи “, разяснява О Джей Санчез, вицепрезидент на Integrated Fighter Group, която включва програмата F-16, в известие, изпратено до медиите. „ Този крайъгълен камък показва устрема на Lockheed Martin да напредне с програмата и да даде този по този начин нужен аероплан и неговите усъвършенствани благоприятни условия за запазване на сигурността в 21-ви век “, прибавя той.

Този изтребител F-16 Block 70 е първият от 16 самолета, които ще бъдат доставени на Бахрейн. Шест страни към този момент са избрали аероплан Block 70/72. В допълнение към контрактуваните все още за произвеждане 128 самолета, предходната година Йордания подписа Писмо за оферта и приемане (LOA) за 8 самолета и предходната седмица подписа спомагателен LOA за още 4 самолета. В резултат Lockheed Martin получи контракт за започване на дълготрайни действия за самолетите за Йордания. България също е подписала LOA за спомагателни 8 самолета за своя флот. Така общият брой поръчани F-16 Block 70 ще доближи 148 броя.

„ Lockheed Martin е изцяло зает с даването на качествени платформи за сериозните задачи на нашите клиенти и аз съм горделив с нашия надарен екип в Грийнвил, сподели Даня Трент, вицепрезидент на програмата F-16 и началник на завода в Грийнвил. „ Това е кулминационната точка на забележителна развойна активност, дизайн, цифрово инженерство, верига за доставки и съвременна индустриална линия на към този момент потвърдена платформа, която ще продължи да дава услуги в поддръжка на националната сигурност на клиентите ни за десетилетия напред “, добави Даня Трент.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР