Страх сковава американския щат Мейн, тъй като заподозреният за масовата

...
Страх сковава американския щат Мейн, тъй като заподозреният за масовата
Коментари Харесай

Страх скова Мейн: Масовият убиец още е на свобода

Страх сковава американския щат Мейн, защото обвиненият за всеобщата пукотевица към момента е на независимост, а полицията е по петите му.

Измина повече от ден, откогато стартира издирването на Робърт Кард, обвиненият за пукотевица в сряда вечерта, при която бяха убити 18 души и още 13 ранени в Луистън, Мейн.

Заподозреният 40-годишен мъж се смята се за въоръжен и рисков, предизвестяват от полицията.

ФБР нахлу в адреса на обвинения. SWAT екипи в четвъртък направиха претършуване на последния прочут адрес, обвързван с Кард, оповестиха източници от правоприлагащите органи на CNN. След като екипите разчистиха къщата, следователи започнаха да обискират, преглеждайки компютри, бележки, оръжия и всевъзможни доказателства, които биха могли да демонстрират проект за осъществяване на стрелбата, споделиха източниците на полицията. Говорител на Министерството на публичната сигурност на Мейн сподели на CNN, че правоприлагащите органи „ не са сигурни, че Робърт Кард е в тази къща “ и чиновниците „ просто правят нужната инспекция “.

В прилежащия град Лисабон следователите откриха револвер в четвъртък, до момента в който претърсваха изоставена кола, обвързвана със обвинения , само че не е открито дали огнестрелното оръжие е било употребявано при стрелбите в сряда, сподели източник от правоприлагащите органи пред CNN.

Учебните занятия бяха анулирани в Луистън и доста други области в четвъртък, като доста учебни заведения остават затворени и в петък.

В същото време се появиха потресаващи детайлности за жертвите на стрелбата в Мейн.  

Сред жертвите е татко на 5 деца.  Джоузеф Уокър, който е бил шеф на ресторанта, в който се разиграва кървавата баня, е бил погубен, откакто е взел нож и се е опитал да спре стрелеца. Убита е и 53-годишната Триша Аселин. Тя била в боулинг залата, която също е атакувана от стрелеца. Нейният брат Ди Джей Джонсън разкрива, че Триша изтичала до гишето и се опитвала да се обади на 911 (Спешният номер в САЩ-бел.ред.), когато била разстреляна. Другата му сестра, Боби Никълс, също била в боулинг залата и съумя да избяга. Тя схваща за гибелта на Аселин чак часове по-късно. „ Сестра ми е воин “ , сподели Никълс пред CNN в четвъртък.

От 18-те жертви седем са открити мъртви в боулинг залата Just-In-Time Recreation и осем са открити мъртви в Schemengees Bar & Grille, до момента в който други трима са умряли в болничното заведение, съгласно полковник Уилям Рос от щатската полиция на Мейн.

Стрелбата в сряда се разигра в Луистън, Мейн, огромен жилищен и промишлен регион, тъкмо до автомагистралата на Мейн.

Градът има единствено 38 493 поданици към предходната година, съгласно преброяването на популацията в Съединени американски щати. Той е дом на Бейтс Колидж, частно учебно заведение за свободни изкуства, и постоянно е класиран като един от  най-безопасните градове в Америка.

Луистън е най-вече работническа общественост със междинен приход на домакинство от към 48 000 $ и в която към 16% от популацията живее в беднотия, съгласно преброяването на популацията в  Съединени американски щати.

Губернаторът на Мейн Джанет Милс, която срещна брачна половинка си в Луистън, го разказа като „ особено място “.

„ Това е сплотена общественост с дълга история на твърдоглав труд, неизменност, религия, отваряне на огромното си сърце към хората на всички места “, сподели Милс.

„ Този ​​град не заслужаваше това извънредно нахлуване над своите жители, върху спокойствието му, върху възприятието му за сигурност. Нито един град не го заслужава, нито страна, нито народ. ”

Кметът на Луистън Карл Шелайн сподели, че е „ с разрушено сърце за нашия град и нашите хора “.

„ Луистън е прочут със силата и смелостта и ще имаме потребност и от двете в идващите дни “, сподели той.

Президентът на столичната комерсиална камара на Луистън Обърн Шана Кокс в четвъртък назова сцената на двете офанзиви „ фамилни места “, добавяйки: " Вероятността това да има директно влияние върху толкоз доста хора тук е толкоз действителна ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР