Страдате ли от стрес на работното място? Може би сте

...
Страдате ли от стрес на работното място? Може би сте
Коментари Харесай

Страх, тревожност, стрес - как да ги победим?

Страдате ли от стрес на работното място? Може би сте ангажиран бизнесмен или създател на стартъп, който прекарва по 60 часа седмично в офиса, с цел да поддържа рентабилността на бизнеса си. Може би сте изпълнителен шеф на компания, който преди малко е получил ултиматум от три месеца, с цел да върне доходността на организация.

Независимо от ролята, която изпълнявате, тревогата, прегарянето, непрекъснатото напрежение и даже депресията могат да бъдат част от вашето всекидневие. Важно е обаче да не пренебрегвате вашето психическо здраве, защото то е главен фактор, от който зависи вашето възприятие на задоволство и благополучие от живота.

Ако сега сте в сложен интервал от живота си, знайте, че има способи да си върнете спокойствието. За задачата обаче първо би трябвало да се погледнете в огледалото, да признаете някои сложни истини и да извършите промени.

Това са 8 метода да си върнете контрола върху вашите страсти.

1. Не търсете решението на казуса сами

Каквито и да са трудностите, пред които сте изправени, те могат да станат доста по-тежки и сложни за превъзмогване, в случай че изолирате себе си, мислейки, че може сами да се справите с всичко.

Ако това ви звучи познато, най-хубавото нещо, което може да извършите в сложен миг, е да потърсите поддръжка от вашите родственици, близки и другари. Когато знаете, че не сте сами във вашата битка със напрежението и депресията, възможностите ви за бързо възобновяване нарастват доста.

2. Не прикривайте вашите същински усеща

Самопознанието e основен фактор за борба със напрежението. Не прикривайте възприятията си, единствено тъй като ви се коства, че те ви карат да изглеждате слаби и безсилни. Едва когато се научите да ги приемате такива, каквито са, ще имате опцията да извършите нужните промени в живота си и да се справите с отрицателните страсти.

3.  Приемете, че някои неща са отвън вашия надзор

В доста случаи терзанията и тревогата се появяват вследствие на осъзнаването на обстоятелството, че има неща, които не можете да контролирате. Най-доброто, което може да извършите в този случай, е да отпуснете  " педала на газта ", да забавите темпото и да се концентрирате върху един проблем във всеки даден миг. Не си губете времето с опити да контролирате неща, които не са по силите ви, и ще облекчите част от тревогата и напрежението, на които сте подложени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР