Стою Стоев, бивш депутат от ПП, обясни газовата ситуация в

...
Стою Стоев, бивш депутат от ПП, обясни газовата ситуация в
Коментари Харесай

Стою Стоев: Ако се върнем към Газпром, по средата на зимата могат да спрат доставките на газ

Стою Стоев, някогашен народен представител от Политическа партия, изясни газовата обстановка сега по Българска национална телевизия:

" Имаме към момента настоящ контракт с Газпром. Той беше спрян едностранно от съветската страна, България и досега всеки ден декларира количествата, които желае да използва. Това обаче не става и ние не получаваме газ от Газпром износ. След това направихме доставки на полутечен газ, потреблението беше задоволявано последните месеци и бяха контрактувани 7 танкера, които да задоволят потреблението на България за зимните месеци.

Сега получаваме азерски газ, само че две трети са на по-висока цена, тъй като са сключили анекс, когато към този момент проработи интерконекторът. В момента в случай че по някаква причина се договорят за газ от Русия, би трябвало да е ясно, предвидим ли е този сътрудник за момента. Цяла Европа се готви за тежка зима, тъй като съветската страна си прави каквото си пожелае. От друга страна този газ няма да е по-евтин. Имаме контрактувани разнообразни източници на газ за зимата, на цена сравнима и по-ниска от Газпром. Важно е да получим тези доставки, те са сигурни. Ако се върнем към Газпром, по следата на зимата в случай че решат, могат да спрат доставките. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР