Стойността на златото във вторник сутринта се понижава незначително на

...
Стойността на златото във вторник сутринта се понижава незначително на
Коментари Харесай

Златото се повишава незначително


Стойността на златото във вторник сутринта се намалява нищожно на фона на упованието от страна на играчите на пазара на двудневното съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати. Заседанието е значимо, защото вложителите са в очакване на повишение на лихвата, сочат данните от търговията.

Цената на февруарския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) спадна с едвам 0,2 $, или 0,02 % - до 1246,7 $ за тройунция. Стойността на мартенския фючърс за среброто остана без смяна – 15,78 $ за унция.
Пазарът обръща внимание на двудневното съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати, резултатите от което ще станат обществено притежание на 13 декември. На предходното съвещание регулаторът предстоящо резервира главната рента на равнището от 1-1,25 % годишно. Сега вложителите чакат покачване на лихвата, като съгласно IME Group вероятността от нарастване на лихвеното равнище до 1,25-1,5% се прави оценка до 87,6 %, а до по-високото – 1,5 – 1,75 % - на 12,4 %.

Малко след оповестяването на лихвата се чака да станат ясни и данните за инфлацията в Съединени американски щати за ноември. Анализаторите чакат ускоряване спрямо знака за октомври до 2,2% от 2% в годишно изражение, а в месечно – до 0,4 % от 0,1 % през октомври.
Златото е сензитивно във връзка с покачването лихвата от страна на Федералния запас, защото води до усилване на $, което е от голяма важност за притежателите на непозната валута, търгуващи със злато.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР