Стойността на златото в сряда сутринта се понижава, оставайки на

...
Стойността на златото в сряда сутринта се понижава, оставайки на
Коментари Харесай

Златото поевтинява


Стойността на златото в сряда сутринта се намалява, оставайки на най-ниските равнища за последната половин година. Рекордното стабилизиране на $, заради обстановката с Турция оказва напън върху котировките на скъпоценните метали, сочат данните от търговията.

Цената на декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се намали с 5,6 $ или 0,47 % до 1195,1 $ за тройунция. Такова равнище, съгласно анализаторите на пазара е реализирано към края на януари предходната година – от порядъка на 1194 $. Стойността на септемврийския фючърс за среброто спада с 0,78 % до 14,935 $ за унция.

Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни съществени търговски сътрудници на САЩ) пораства с 0,09 % до 96,82 пункта, като преди този момент е регистриран и растеж до 96,87 пункта – най-високото равнище от края на юни 2017 година Ръстът на $ прави златото по-скъпо за вложителите, притежаващи непозната валута, което намалява неговото търсене и води надлежно до поевтиняване. Стабилизирането на $ се дължи на рецесията в Турция, като американската валута се трансформира в безвреден актив, а търсенето пораства при геополитически опасности.

Курсът на турската лира в понеделник доближи историческия най-малко – малко над седем лири за $, откакто в петък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи глобите за вноса на турски алуминий и стомана. Инвеститорите се притесняват, че рецесията в Турция може да окаже въздействие върху разрастващите се пазари и банковия бранш в Европа. В началото на годината курсът съставляваше съвсем 3,7 лири за $, напомнят анализаторите на пазара. Във вторник лирата отигра част от загубите. Курсът на $ спадна към лирата със 7 %. В сряда американската валута още веднъж пораства към турската – съвсем с 1 % - търгува се в диапазона от 6,43 лири за $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР