Стойността на търговския стокообмен между България и Германия през 2018

...
Стойността на търговския стокообмен между България и Германия през 2018
Коментари Харесай

Търговията ни с Германия стигна рекордните 8,27 милиарда евро

Стойността на комерсиалния стокообмен сред България и Германия през 2018 година, доближи 8,27 милиарда евро което е растеж от 10,1% по отношение на миналата година, сочат данните на Германската федерална статистическа работа.

Резултатите оправдават упованията за връх при търговията сред нашата страни и най-голямата стопанска система в Европа.

Българският експорт още веднъж изпреварва вноса от Германия, като комерсиалният недостиг за Германия е в размер на 320,62 млн. евро. Страната ни е изнесла артикули на стойност 4,29 милиарда евро за Германия (нарастване с 12,3% по отношение на миналата година), а вносът възлиза на 3,97 милиарда евро (ръст от 7,8% по отношение на предходната година).

Д-р Митко Василев, основен шеф на Германско-Българската индустриално-търговска камара разяснява:

" Тези резултати са следващо доказателство, че търговско-икономическите връзки на България и Германия са в напредък. За трети път от началото на прехода износът на България се развива изпреварващо по отношение на вноса от Германия, което единствено по себе си е незабравим триумф. Германия продължава да държи палмата на шампионата като максимален и значим търговски сътрудник на България. Тези настоящи данни за развиването на двустранния стокообмен демонстрират, че българските артикули от ден на ден се постановат на европейския пазар, че качеството на изделията се усъвършенства и че цените на българските артикули и услуги стават все по-конкурентноспособни на огромния общ пазар.

Вече можем да твърдим, че освен това развиване след още 5 години ще прекрачим границата от 10 милиарда евро във взаимната търговия. "

" 2018 година бе добра и във връзка с вложенията. По данни на Българска народна банка директните вложения от Германия надвишават 150 млн. евро. Няколко нови немски вложителя, най-вече от аутомотив бранша, избраха България като капиталова дестинация. ", добавя още доктор Митко Василев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР