Стойността на старите неща е, че всички те са уникални

...
Стойността на старите неща е, че всички те са уникални
Коментари Харесай

10+ неща, които някои хора виждат като боклук, докато други виждат безценни антики

Стойността на старите неща е, че всички те са неповторими и две изцяло идентични копия постоянно просто не се намират. Дори в случай че в миналото е била направена цяла партида да вземем за пример елементарни настолни лампи, през днешния ден цената им може да варира доста. Зависи от доста фактори. Колко от тези неща са оживели до през днешния ден, в какво положение са и чии са били? Това са единствено дребна част от въпросите, които колекционерите задават, преди да създадат покупка.

Търсенето на отговори на тези въпроси е доста, доста занимателно. Можете да си купите някаква джунджурия в антикварен магазин и по-късно, откакто сте седели в интернет няколко часа, разберете, че това нещо коства доста повече. И въпреки всичко тези неща пазят парченце жива история, до която можете безусловно да се докоснете.

1. Тази украса за дома от Индия е направена в средата на предишния век.

2. Френски оперен бинокъл от началото на 20 век, декориран с гилош

3. Получих този декантер за вино от дядо ми. Съдейки по обозначенията на дръжката, той е изработен през 1892 година от известната компания Gorham.

4. Мисля да възстановя този ретро подов вентилатор, доста го одобрявам

5. Тази остаряла библия от 1880 година се съхранява в нашата дребна черква. Вярно е, че доста хора считат, че тя е доста по-възрастна.

6. Видях този ръчно направен тюркоазен чайник в антикварен магазин и незабавно го купих.

7. Дамски сребърен сгъваем нож от края на 19 век. Нарича се още овощарски нож.

8. В един антикварен магазин видях в действителност остарял магазин, изработен през 1753 година Ако не струваше $1200, към този момент щеше да е в двора ми.

9. Стар часовник от жп гарата служи като нощно шкафче в жилището ми.

10. Тези антични шивашки ножици от 1859 година са дълги съвсем 40 сантиметра.

11. Намерете тези пръстени в гората с железен детектор. Оказа се, че те са на повече от 100 години, само че не съставляват особена стойност.

12. Всеки природонаучен музей ще желае да вземе тази двойка препарирани тетреви в сбирката си, изключително откакто са направени през 1932 година

13. Разглобявахме остарял комин и намерихме доста остаряла бутилка бира Гинес. Изпратихме фотография в офиса на компанията и ни споделиха, че американските бутилки са с подобен етикет от 1900 до 1916 година.

14. Старинна тенджера за къщата от чугун и никел в чудесно положение. Произведени са през 1906 година и са наречени “Черен елмаз ”.

15. Току-що купих този фенер от антикварен магазин.

16. Намерих доста забавен негатив от остаряла фотография на битпазар тази заран.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР