Стойка Петрова не планира да сменя категорията заради олимпийските игри

...
Стойка Петрова не планира да сменя категорията заради олимпийските игри
Коментари Харесай

Стойка Петрова не гледа към Токио 2020

Стойка Петрова не възнамерява да сменя категорията поради олимпийските игри в Токио през 2020-а. Боксьорката стана европейска шампионка и завоюва сребърен орден на международното състезание в Делхи (Индия) при 54-килограмовите, само че категорията й не е олимпийска.
„ Засега не върша толкоз далечни проекти, желая първо да се насладя на празниците и да обърна повече внимание на фамилията и индивида до себе си – призна Стойка. – Иначе съм се била и в по-долната категория, и в по-горната. Ще се удрям където кажат. “
Тя не взе участие на предходните игри в Рио за сметка на Станимира Петрова, която сега е титулярка при 57-килограмовите. Тогава двете се срещнаха в подготовка при закрити порти, а след нея Стойка упрекна федерацията в „ интриги и измами “.
Изпълнителният шеф на боксовата федерация Светослав Сапунджиев пък е сигурен, че спортът няма да отпадне от олимпийската стратегия, макар проблемите след избирането на Гафур Рахимов за президент на АИБА. Но към момента не е ясно какъв ще е квалификационният развой.
„ Има много неясноти към интернационалния календар, надяваме се да бъдат изчистени допустимо най-бързо “, съобщи Сапунджиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР