Стоян Кръстев- Драгановеца е осъден на осем години затвор и

...
Стоян Кръстев- Драгановеца е осъден на осем години затвор и
Коментари Харесай

PK тарикати с присъди заради трафик на хероин за 3 милиона

Стоян Кръстев- Драгановеца е наказан на осем години затвор и 100 000 лв. санкция за присъединяване в трафик на хероин от Турция в България. Присъдата му е наложена на база утвърдено съглашение, оповестиха от прокуратурата.

Драгановеца и Димиър Димитров- Котарака бяха изправени пред съда, откакто при спецакция на Групово дело БОП, състояла се на 26 ноември 2012 година, двамата са арестувани с близо 34,5 хероин на стойност над 3 млн. лева Дрогата е била импортирана от Турция и открита в тайник на автомобил, който се намирал в гараж в дома на Драгановеца в Перник. В къщата му в село Лесковец пък са открити 50 бойни патрона.

До приключването на наказателното произвеждане против Кръстев и Димитров се стигнало след възлагане на правосъдна поръчка на управляващите в Германия и осъществяване на Европейска заповед за арест. Той е неведнъж осъждан, включително и от Областния съд Гьотинген в Германия. Последното му наложено наказване „ Лишаване от независимост “ за период от три години Кръстев е изтърпял на 23.01.2011 година

Другият обвиняем Димитър Димитров- Котарака, който също е сключил съглашение с прокуратурата, е наказан на три години „ Лишаване от независимост “, с петгодишен изпитателен период и санкция в размер на 20 000 лв..

През 2011 – 2012 година от профилираните служби била осъществена оперативна работа по отношение на лица, участващи в построен и работещ канал за трансграничен трафик на огромни количества наркотични субстанции. Сред тях бил и Стоян Кръстев- Драгановеца. В хода на следствието бил открит механизмът на осъществяване на незаконната активност –транспортиране на хероин от Турция през България за страните на Европейски Съюз, посредством потребление на леки коли с построени в тях тайници. Те били предопределени за укриване на дрога, като за задачата били обшити с оловни листа, което затруднявало откриването им при потребление на рентген.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР