Стоян Баумайер е името на един от общо петима мъже,

...
Стоян Баумайер е името на един от общо петима мъже,
Коментари Харесай

Шах! Мъж с име на адвокат на Божков опитва преврат

Стоян Баумайер е името на един от общо петима мъже, съдени по знаков за Кувейт случай. Същото е името и на юриста на Васил Божков, който приказва  пред медиите при завръщането на считания за типичен олигарх български предприемач.

Проверка на Actualno.com сподели, че авторитетната американска новинарска организация AP е отразила случая - и освен тя.
-->
На 11 септември, 2021 година, петима мъже, измежду които най-значимият е шейх Ахмад ал-Фахад ал-Сабах, са наказани за имитация. Но не каква да е, а имитация на доказателства, съгласно които някогашният кувейтски министър председател шейх Насер ал-Мохамед ал-Сабах и някогашният ръководител на кувейтския парламент Ясим ал-Харафи са заговорничили да провеждат прелом.

За такова нещо в Кувейт може да те осъдят на гибел.

Случаят стига до интернационален арбитраж, като с него се занимават съд в Женева и Високия съд в Лондон. Изрично се споделя, че по делото обвиненият куветски шейх Ахмад ал-Фахад ал-Сабах ще апелира.Един от упрекнатите и наказани помощници на шейха, общо четирима мъже, се споделя Стоян Баумайер.

Той е с условна присъда, като AP даже не я упоменава като период. А присъдата е, тъй като е получил 10 000 швейцарски франка, с цел да подпише несъмнено мнение по арбитражно дело, касаещ случая с преврата.

Случаят е споменат и в биографията на шейх Ахмад ал-Фахад ал-Сабах в Wikipedia, където написа следното: " На 30 август 2021 година Ахмад се яви в съда дружно с трима от другите четирима обвинени:

Хамад ал-Харун (бивш асистент на Ахмад от Кувейт) и основани в Женева юристи от България и Украйна. (...) Решението по обжалването не се чака преди септември 2023 година " Не излиза наяве обаче дали и Стоян Баумайер апелира или само приказваме за шейх Ахмад, отбелязва Блиц..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР