Стотици ученици и учители от всички учебни заведения в Кърджали

...
Стотици ученици и учители от всички учебни заведения в Кърджали
Коментари Харесай

С празнично ученическо шествие Кърджали празнува 24 май

Стотици възпитаници и учители от всички образователни заведения в Кърджали участваха в празничното шествие на 24 май по централния бул.„ България ” на града. В приветствието си кметът Хасан Азис уточни, че писмеността е едно от най-големите български постижения с европейска и международна големина.  Градоначалникът прикани „ в никакъв случай да не забравяме, че посредством делото си двамата български първоучители са ни изпратили съкровеното обръщение за национално единение, за религия в себе си, за това, че сме виновни за тези, които идват след нас и на които сме длъжни да оставим образци за добродетелност, взаимност, човещина ”.

Кметът Хасан Азис поздрави учениците, учителите и създателите с Деня на българската култура и просвета и славянската книжовност

празника. По традиция пред участниците и гостите в тържеството той връчи стипендията „ Кърджали ” на трима зрелостници - Краси Хаджиев от СУ„ Отец Паисий ”, Александра Заимова от СУ„ П.Р. Славейков ” и Лия  Стамболиева от ЕГ„ Христо Ботев ” за отличен триумф и достижения през целия интервал на своето обучение. Ротари клуб –Кърджали също отличи седем изявени зрелостници.Празникът продължи с концерт на  художествени сформира от Кърджали.

В навечерието на 24 май шефът на най – остарялото учебно заведение в Кърджали СУ ”Отец Паисий ” Златко Атанасов бе награден с наградата на МОН „ Св.Иван Рилски ”, други седем педагози от област Кърджали получиха почетни оценки  „ Неофит Рилски ”.Учителите от Кърджали, които тази година са наградени с приз " Учител на годината " са поканени на обичайния банкет на президента по случай 24 май в Националния исторически музей в София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР