Стотици тунизийци излязоха на протест снощи заради бедността, инфлацията и

...
Стотици тунизийци излязоха на протест снощи заради бедността, инфлацията и
Коментари Харесай

Стотици тунизийци на протест

Стотици тунизийци излязоха на митинг нощес поради бедността, инфлацията и дефицита на някои хранителни артикули в страната.

Според Ройтерс демонстрациите покачват натиска върху държавното управление на президента Каис Сайед, което ръководи в изискванията на икономическа и политическа рецесия.

В някои небогати квартали на столицата Тунис протестиращите са блокирали улици, в това число поради самоубийството на махленски търговец, чиято работа е била спряна от полицията.

В предградието Морнаг органите на реда са употребявали сълзотворен газ, откакто служителите на реда са били замеряни с камъни.

В страната, от която през предишното десетилетие започнаха демонстрациите от така наречен Арабска пролет, има дефицит на артикули като захар, мляко, олио и ориз.

Властите на Сайед се пробват да договорят заем от Международния валутен фонд, който да подсигурява работата на държавните служби. Част от изискванията на фонда е увеличението на цената на горивата, за понижаване на енергийните дотации на държавното управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР