Стотици трактори нарушиха движението в центъра на Прага, когато фермерите

...
Стотици трактори нарушиха движението в центъра на Прага, когато фермерите
Коментари Харесай

Стотици трактори блокираха Прага

Стотици трактори нарушиха придвижването в центъра на Прага, когато фермерите проведоха митинги против политиката на строги икономии и несъразмерната администрация, съобщи Агенция Франс Прес.

Един от протестиращите беше арестуван, откакто изсипа оборски тор пред постройката на държавното управление.

На последния от вълната от фермерски митинги, проведени в цяла Европа, протестиращите приканиха държавното управление да поддържа заетостта в селските региони и да се откаже от ограниченията за икономии, в това число налозите върху дотациите от Европейски Съюз.



Те се оплакаха и от високите индустриални разноски, несъразмерната администрация, екологичните закони на Европейски Съюз и вноса на зърно от Украйна.

" Протестираме против нашето държавно управление, то стопира дотациите ни и нямаме равни условия спрямо Германия или Франция ", споделя фермерът Михал Лукан.

Лукан, който пропътува към 200 км от източната част на страната до Прага, съобщи, че Европа е разграничена на фаворизиран Запад и Изток.



" Те единствено ни употребяват, ние изнасяме качествени храни за Германия и Франция и внасяме некачествени храни ", добави той.

Идвайки от западната част на Чехия, Зденек Таубр съобщи, че държавното управление би трябвало да понижи бюрокрацията за фермерите.

" Сега прекарваме времето си единствено в офиса и въобще не стигаме до полето. А аз към този момент се изгубвам в бумащината ", оплака се той.

Аграрната камара очакваше 4000 протестиращи и 1000 трактора и друга техника в Прага, само че тълпата пред постройката на чешкото държавно управление в столицата беше по-малка.

Хиляди аграрни производители се събраха и в прилежаща Полша, като се оповестиха срещу регулациите на Европейски Съюз и евтиния импорт от Украйна.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР