Стотици собственици на апартаменти в жилищния блок в бургаския квартал

...
Стотици собственици на апартаменти в жилищния блок в бургаския квартал
Коментари Харесай

Семейства от Недостроения небостъргач в Бургас плащат промишлен вместо битов ток

Стотици притежатели на жилища в жилищния блок в бургаския квартал „ Меден рудник ” към този момент десетки години вървят по тъгите и не могат да влязат в жилищата си, макар че са ги платили на „ зелено ”.

Тези, които пък са съумели да влязат, а те се броят на пръсти, са принудени да заплащат безценен ток, тъй като постройката, която няма акт 16, е отвън „ свободния пазар ” на електричество.

Небостъргачът има синдик, който няма ангажимент да довършва постройката и да я вкарва в употреба, само че все пак е поел някакви задължения към притежателите, предава NOVA. В постройката има към 200 жилището, само че сега в нея живеят към 30 фамилии. Сградата е трябвало да получи акт 16 през 2008 година

Токът на постройката се води на името на фирмата-строител. След излизането на всички компании на свободния пазар, живущите не могат да сключат контракт с снабдител на ток. Живущите се оплакват, че едно три или четиричленно семейство заплаща по 350-400 лв. за ток.

Синдикът не можел да подпише контракт с EVN, защото банкрутиралата компания имала отговорности. От няколко години има трафопост. Всяко семейство е платило по към 3000 лв. за него. Все още обаче не могат да го употребяват.

„ На финала сме на въвеждането в употреба. Проблемът е неналичието на средства. Остава стартиране на асансьори, довършителни работи по въздухопроводи и пожароизвестяване. Аз продавам активи на сдружението в други здания, само че те вървят доста мъчно ”, съобщи Владимир Вакрилов, синдик. Той чака, че това ще продължи още към половин година.
--> --> --> -->
КоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди Напиши коментарИме:Коментар:
<
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР