Стотици скиори, облечени в носии, се спуснаха от връх Снежанка

...
Стотици скиори, облечени в носии, се спуснаха от връх Снежанка
Коментари Харесай

Скиори с носии се спуснаха с огромен трибагреник по писта в Пампорово

Стотици скиори, облечени в носии, се спуснаха от връх Снежанка с голям трикольор. А хиляди патриотично настроени българи бяха пристигнали да видят скиорското шествие на Пампорово през днешния ден.
То се организира за трета поредна година по случай Националния празник – Трети март, и феновете му се усилват с всяка минала година.
Трибагреникът бе с размери 6 на 4 метра и той бе донесен от скиори и сноубордисти по писта „ Стената “ до ски плац „ Студенец “.

Работещи от години в зимния курорт разясниха, че даже на откриването на сезона не е имало повече народ. Собственикът на оборудванията и пистите пусна гратис лифтовете през днешния ден, с цел да се качат всички, които желаят да видят внушителното шествие.
„ Хората започнаха да привикват със събитието и да се приготвят от ден на ден с посетители носии и с все по-голямо въодушевление “, съобщи уредникът Димитър Пашов
Голямото втурване бе последвано от запис на националния химн, който бе подет с гласовете на присъстващите. След това празникът продължи с кръшни родопски хорá.


„ Велико е чувството! Ние за трета година поред идваме, не си носим носии, само че постоянно ни харесва да сме тук на празника. Харесва ни поради хорáта, поради духа, поради знамената “, споделяха едни. „ Харесва ни поради националната музика, поради носиите “, добавяха други. „ Самата традиция да се спускат скиорите с носии доста ни харесва “, допълваха трети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР