Стотици шофьори се включиха в протестите срещу поскъпването на горивата.

...
Стотици шофьори се включиха в протестите срещу поскъпването на горивата.
Коментари Харесай

Протести заради горивата: Шофьори блокираха магистрала `Тракия`

Стотици водачи се включиха в митингите против повишаването на горивата. Те започнаха в 15 ч. и се организираха в разнообразни градове на България, съобщи БНР.
 Протести против цените на горивата ще има в няколко града  Над 200 души на митинг във Велико Търново против повишаването на горивата
В Бургас близо 150 водачи се движиха в 3-километрово автошествие с маршрут от изхода на града към квартал " Ветрен ". Полицията предизвести, че блокирането на автомагистрала " Тракия " е неприемливо и все пак водачите го направиха за към 10-15 минути.

Движението бе отбивано по обходен маршрут в региона на град Българово.

" Цените на горивата в последния месец безусловно са полудели. Най-масовият бензин А95 е поскъпнал с към 11 стотинки, а дизелът - с към 13 стотинки единствено за месец. Сравнението от началото на годината е още по-шокиращо. От януари бензинът и дизелът са нагоре приблизително с 30 стотинки “, изясни Росинка Бъчварова от уредниците на митинга пред БНР.

Според водачите, те би трябвало да са с към 20% по-ниски.

За последните 3 години това е вторият митинг в Бургас.

Шофьори от  Варна  също стачкуваха. Те се събраха на паркинг на комерсиална верига и желаеха унищожаване на монопола в търговията с горивата.

В Пазарджик  автошествие от стадион „ Георги Бенковски “ ще премине през централната част на града. В момента най-популярният бензин в региона - А-95 се продава за 2,44 лева./л, а дизелът - за 2,50 лева./л.

Блокади на пътища се чакат и в Пловдив .

В Хасково протестиращите се събраха в 17 часа на площад „ Свобода “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР