Стотици се събраха пред Националния стадион Васил Левски“, за да

...
Стотици се събраха пред Националния стадион Васил Левски“, за да
Коментари Харесай

Георги Глушков за Голомеев: Отиде си една епоха

Стотици се събраха пред Националния стадион „ Васил Левски “, с цел да отдадат последна респект към именития състезател - член на Залата на славата на международния баскетбол Атанас Голомеев. Змея си отиде от този свят на 12 август на 76-годишна възраст, само че остана в историята като една от най-значимите персони в международния и българския баскетбол.

Да почетат паметта на Голомеев пристигнаха първият българин, носил екипа на тима от НБА и сегашен ръководител на федерацияга Георги Глушков, емблемата на Левски Георги Младенов, както и някои от най-хубавите състезатели на ЦСКА през годините - Петко Маринов, Любомир Амиорков и Роберт Гергов.

„ Голяма загуба за българския, европейския и международния баскетбол. Епоха си отиде. Беше добър, имаше възприятие за комизъм, обясняваше по неговия си метод, с цел да го разберем. Ще ни липсва доста, доста... Спомените ще си останат постоянно за нас. Трябва да оставим това завещание и на младите. Много прям и почтен. Винаги се е борил за успеха “, съобщи президентът на БФ Баскетбол – Георги Глушков.

„ Беше образец за подражателство. Ще тъжим доста. Бях го виждал единствено по малкия екран, а като ме повикаха в националния тим, той ме взе в неговата стая - да се изучавам, да ми споделя.... Това е първият ми спомен “, описа още първият българин в НБА.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР