Стотици румънски фермери и шофьори на камиони продължават протеста срещу

...
Стотици румънски фермери и шофьори на камиони продължават протеста срещу
Коментари Харесай

РУМЪНИЯ ПОД БЛОКАДА: Стотици фермери и шофьори на камиони излязоха на протест

Стотици румънски фермери и водачи на камиони не престават митинга против високите бизнес разноски в сряда, блокирайки достъпа до граничния пункт с Украйна и в покрайнините на столицата Букурещ.
Фермери и превозвачи започнаха да стачкуват преди осем дни, като блокираха автомагистрали и забавиха придвижването с колони от трактори и камиони, украсени с румънски флагове.
Протестите са против високата цена на дизела, застрахователните ставки, ограниченията на Европейски Съюз за запазване на околната среда и натиска върху вътрешния пазар от вносните украински селскостопански артикули.
„ Ще продължим да протестираме, до момента в който не забележим първия утвърден закон, който постанова решения за допустимо най-вече от проблемите, които посочихме “, споделиха някои от протестиращите в изказване, изпратено до медиите от локален водач на митинга.
Протестите не са координирани централно, което попречва договарянията с съдружното държавно управление, което е изправено пред локални, парламентарни, президентски и европейски избори тази година.

Министърът на земеделието Флорин Барбу и 10 асоциации на фермери в понеделник обявиха, че са постигнали единодушие по редица претенции, като сложиха ясни периоди за осъществяването им, само че митингите не престават. Превозвачите към момента водеха договаряния с министерствата на превоза и финансите.

Протестиращите желаят мораториум върху изплащането на заеми, по-бързи заплащания на дотации и обособени опашки на граничните пунктове и черноморското пристанище Констанца за камиони и камиони от Европейски Съюз отвън блока, в това число Украйна.

Полските водачи на камиони, които блокираха някои гранични пунктове с Украйна от ноември, преустановиха митинга си във вторник до 1 март, откакто подписаха съглашение с държавното управление.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР