Стотици представители на малкия и среден бизнес от Варна излязоха

...
Стотици представители на малкия и среден бизнес от Варна излязоха
Коментари Харесай

И Варна е на протест-2020 замириса на 2013

Стотици представители на дребния и междинен бизнес от Варна излязоха на митинг, съобщи кореспондент на Moreto.net. Въпреки постигнатото през вчерашния ден съглашение с Министерството на финансите и отлагането с 6 месеца на противоречивата Наредба Н-18, варненци поддържаха БХРА и всички нейни 36 структури по градове, Българска Асоциация на Заведенията /БАЗ/, Сдружение на Заведенията в България, /СЗБ/.
Организаторите имат няколко съществени претенции:

- Отмяна на текстовете в Наредбата на Национална агенция за приходите, касаещи запечатването на търговски обекти без категорично потвърдена виновност от страна на търговеца, стопанисващ обекта.

- Сформиране на работна група за разискване опциите за въвеждането на диференцирана ставка на Данък добавена стойност за храните и бранша на публично хранене и забавление, категоризирани по Закона за туризма, на 5%, каквато е практиката в страните - членки на Европейския съюз.

По думите на Даниел Димитров, който е притежател на ресторант, отлагането на Наредба Н-18 е единствено прахуляк в очите. Той и неговите сътрудници настояха тя да бъде отсрочена толкоз, колкото е належащо до момента в който не се изчистят всички недоразумения. В противоположен случай митингите ще продължат до момента в който не бъдат чути настояванията на сектора, написа Moreto.net.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР