Стотици потомци на българските бежанци от цялата страна ще се

...
Стотици потомци на българските бежанци от цялата страна ще се
Коментари Харесай

„Похвално слово за българката“ на Иванка Шекерова събира стотици в Бургас на 23 март

Стотици потомци на българските бежанци от цялата страна ще се съберат в Бургас за един от най-въздействащите музикално-поетични спектакли на известна българска театрална, кино и телевизионна актриса, певица и режисьор - Иванка Шекерова.



Спектакълът „ Похвално слово за българката “ е в чест на Деня на Тракия и ще се състои на 23 март от 18.30 часа във Военен клуб - Бургас при вход свободен.

Инициативата още веднъж е на ръководителя на Търговско дружество „ Странджа “ Бургас – Стефан Колев и ще бъде като самобитен жест към всички пазители на родовата памет.



Събитието се осъществя със съдействието на Община Бургас и Община Ивайловград.

Очаква се да бъде почетено от двамата кметове на Бургас и Ивайловград – господин Димитър Николов и госпожа Диана Овчарова, ръководителят на Съюза на тракийските сдружения в България – Красимир Премянов, представители на локалните администрации, народни представители и общественици.

Музикално-поетичният театър, въодушевен от силата и непреклонния дух на българската жена, безусловно запраща феновете в далечната 1913 година и ги оставя без мирис, правейки ги съпричастни към страстите и битката на над 200 хиляди бежанци, които прекосяват Арда и границите на българските земи, с цел да търсят излаз от ужасите на Османската империя.

„ Избрахме тази година за Деня на Тракия да предизвикваме поданици и посетители, посредством силата на изкуството, тъй като има истории, които карат кръвта ни да закипи и точно те ни оказват помощ да помним и ценим всичко, което през днешния ден имаме. Нека не оставаме равнодушни! “, сподели домакинът и ръководител на Тракийско сдружение „ Странджа “ - Стефан Колев и насочи покана към всеки, който желае да се допре до българската история и ориста на тракийци да стане част от събитието на 23 март.

Спектакълът ще стартира на 23 март 2024 г, от 18:30 във Военен клуб – Бургас. Вход – свободен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР