Стотици от завършилите в Западна Европа кипърски юристи и счетоводители

...
Стотици от завършилите в Западна Европа кипърски юристи и счетоводители
Коментари Харесай

За руснаците вече не е достатъчно да правят бизнес в Кипър. И това притеснява Никозия

Стотици от приключилите в Западна Европа кипърски адвокати и счетоводители печелят добре с помощта на клиентите си от Русия и Украйна, записали офшорни компании на острова. Отношенията на адвокатските фирми и счетоводните къщи в Кипър с съветския и украинския бизнес процъфтяват с помощта на облекчения данъчен режим в страната.

В столицата Никозия и в най-големия пристанищен град Лимасол живеят сред 50 и 60 хиляди жители на някогашния Съветски съюз, описват от Economist. Там порти отварят нови първокласни молове, лъскави жилищни здания и яхтени пристанища за да притеглят нови и нови милиардери от района, които постоянно прекарват времето си сред Кипър, Лондон и Париж.

Скоро обаче отношението към новодошлите на острова може да се промени, откакто двама руснаци с кипърски паспорти основаха политическа партия. Очакванията са, че това ще подтиква 25 хиляди жители от страните от някогашния Съюз на съветските социалистически републики да гласоподават на идните избори през февруари.

Нарастващата известност на двамата създатели на политическото придвижване " Его о Политис " (ЕоП), което в превод значи " Аз жителят ", кара кипърците да се тормозят, че неговите членове ще са проводник на съветските ползи в страната.

" Основният приоритет на ЕоП е да се бори против корупцията и да ограничи разрасналата се администрация ", разяснява Йоргос Кунтурис, живял в миналото в Санкт Петербург, който сега е вицепрезидент на партията.

" Корупцията е отвън надзор, а образованието и културата са на доста ниско равнище. Нашите евентуални гласоподаватели са кипърци, пристигнали от разнообразни страни, които са недоволни от политиката на страната ", добавя той.

От ЕоП нямат желание да повдигнат претендент, който да застане против актуалният президент Никос Анастасиадис, решил да се включи в изборите и да се опита да завоюва втори мандат.

Нейните водачи обаче водят договаряния с други водещи партии с опция те да поддържат техни претенденти. А в случай че успее да завоюва благоразположението на някои от тях, ЕоП може изненадващо да се трансформира от новобранец във фактор в Никозия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР