Стотици любители на трабантите се събраха в градчето Мьотлеройт, за

...
Стотици любители на трабантите се събраха в градчето Мьотлеройт, за
Коментари Харесай

Изложение на трабанти в Германия събра стотици ентусиасти

Стотици фенове на трабантите се събраха в градчето Мьотлеройт, с цел да отпразнуват 30-та годишнина от рухването на Берлинската стена. Ентусиастите алегорично „ отвориха “ граничния пункт в обитаемото място, ситуирано на границата сред провинциите Тюрингия и Бавария, където преди три десетилетия е прекосявала разграничителната линия сред Източна и Западна Германия.

Трабантът, прочут още с прозвището „ Картонената кутия “ от Цвикау е един от знаците на някогашната Германска демократична република. Производството му стартира в отговор на познатия модел на Фолксваген – Бийтъл. Първият трабант слиза от поточната линия на 7 ноември 1957 година, а последният е създаден през 1991-ва.

Собствениците на ретро автомобила си спомниха за времената, когато по улиците на Източна Германия са се движили единствено познатите на всички трабанти.

„ Падането на стената беше необикновен ден за всички в Германия. Бях прекомерно дребен, с цел да мина границата тогава, само че си припомням този ден. Всички бяхме щастливи “, споделя Мартин Клайбер.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР