Стотици камери, инсталирани по пътищата в Лондон, за да следят

...
Стотици камери, инсталирани по пътищата в Лондон, за да следят
Коментари Харесай

Откраднаха камери за наблюдение заради разширение на нискоемисионната зона в Лондон

Стотици камери, конфигурирани по пътищата в Лондон, с цел да наблюдават спазването на разширената нискоемисионна зона, са били обект на вандализъм, предава Ройтерс.

Разширяването на „ зоната за чист въздух “ е била посрещната от гневна съпротива. Политиката цели да се понижи равнището на замърсяване на въздуха и да се усъвършенства здравето на живущите в центъра на Лондон.

По-вреден е от постоянното тютюнопушене

Според критиците заплащането на 12,50 паунда от водачите на по-стари и по-замърсяващи коли е незаслужено, а мярката ще нанесе стопански вреди.

Снимка: Reuters

164 камери са били откраднати, а 185 са с развалени кабели.

Нискоемисионната зона беше посочена като причина за провалянето на Лейбъристката партия в изборите в Лондон предишния месец, която другояче води пред ръководещите консерватори в национални социологически проучвания.

Конопът е изолиращ материал, усъвършенства енергийната успеваемост, всмуква влагата и мухъла

В опит да успокои недоволството кметът на лейбъристите разгласи 50 милиона паунда в допълнение финансиране по схемата за бракуване на остарели коли. По нея всеки ще получи 2 хиляди паунда, с цел да бракува своя остарял автомобил. Мярката до момента се е прилагала единствено за хора с увреждания или финансови усложнения.

Целта е да се понижи замърсяването на въздуха

След локалните избори и в София би трябвало да влезе в действие ограничаване за колите с най-ниска екологична категория.

Според признатото от Столичния общински съвет от 1 декември  коли от първа екокатегория няма могат да влизат в по този начин наречения „ дребен кръг “ - сред булевардите „ Васил Левски “, „ Патриарх Евтимий “, „ Ген. Скобелев “, „ Сливница “ и ул. „ Опълченска “. Правилото ще важи единствено за зимата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР