Стотици жители на Ботевград и общината се стекоха пред зала

...
Стотици жители на Ботевград и общината се стекоха пред зала
Коментари Харесай

Ботевград се прости с Димитър Димитров

Стотици поданици на Ботевград и общината се стекоха пред зала „ Георги Христов”, с цел да отдадат последна респект пред тленните остатъци на баскетболиста, първенец на България и треньор Димитър Пенчев Димитров.

Той бе и общински консултант от листата на ГДБОП в Общински съвет-Ботевград. Завършил е Националната спортна академия " Васил Левски " с профил " Треньор по баскетбол ". На поклонението, което стартира в 12.30 ч участва и кметът на общината Иван Гавалюгов. Двамата с Димитър Пенчев бяха съотборници във „ Балкан” Ботевград.

Да отдадат респект на него и фамилията му бяха пристигнали негови другари, някогашни съотборници, хора от спортните среди и жители, които го познаваха. Тук бяха и представители на ямболския баскетболен тим „ Ямболгаз”, с които Митко е упражнявал преди години и са донесли славата на Ямбол като град - първенец.

„ Това е човек, чието име може да се напише с най-големите букви, които могат да се измислят”, това сподели треньорът Иван Чолаков за Димитър Пенчев.

„ Казват, че неговата болест хора с темперамент могат да я преодолеят, а той имаше темперамент за героични прояви. Той имаше темперамент на боец, на войник. С този темперамент да не може да пребори тази болест, не виждам кой различен може да я пребори?!”, добави Иван Чолаков.

Той е треньорът на тима на „ Ямболгаз”, когато Митко реализира най-високите си резултати в спортната си кариера през 2002г.

„ Аз го взех като играч през 1996г от спортната академия. Беше на 23 години.Дойде в Ямбол и стана любим на цялостен град. Просто възпламени и децата с характера си, и с волята си. С това впечатли всички и ямболии си го обичаха”, добави Чолаков.

Източник и фотография: balkanec.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР