Стотици излязоха на протести в 12 украински градове, с искане

...
Стотици излязоха на протести в 12 украински градове, с искане
Коментари Харесай

Стотици протестираха в Украйна с искане за почивка на някои войници

Стотици излязоха на митинги в 12 украински градове, с искане за отпуск за воюващите през последните 18 месеца. А управляващите в страната оповестиха, че най-тежки са сраженията край Авдеевка в Донецка област.

В най-малко 12 града в Украйна съпруги и други членове на фамилиите на бойци излизоха на улицата, с цел да призоват за демобилизация на тези, които са били на терен 18 месеца или повече. Участниците в митингите настояват, че бойците се нуждаят от отмора, с цел да се възстановят. Съпругът и бащата на Виктория служат в армията, а татко ѝ е бил ранен и в този момент е в болница.
Всички бойци са изтощени душевен и физически. Не могат да седят там непрекъснато и да пазят всички украинци. Те би трябвало да си починат.
Виктория Самойлова

Горещата точка на спора продължава да е в местността Авдивка в Донецка област. Руските войски последователно напредват на север и северозапад от региона, като се прегрупират за трета атака, макар многото изгубени човешки животи и военна техника. Междувременно членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации разискват вероятната ескалация на насилието заради продължаващите доставки на оръжия и муниции за въоръжени спорове като този в Украйна. Русия упреква Запада за повишаването на напрежението в Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР