Стотици хора се събраха на погребението на убитото 12-годишно момиче,

...
Стотици хора се събраха на погребението на убитото 12-годишно момиче,
Коментари Харесай

Стотици се събраха на погребението на 12-годишната Лола, станала жертва на жестоко убийство

Стотици хора се събраха на погребението на убитото 12-годишно момиче, чието тяло беше открито в куфар пред дома му в Париж, оповестиха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Случаят покърти Франция и провокира разделяне, защото обвинената извършителка е незаконна имигрантка .

24-годишната алжирка Дабия Б. беше задържана ден след събитията в предградията на Париж. Тя е била във Франция с нерегламентиран статут и е била задължена да напусне територията на страната.

Пред църквата Сен Омер дьо Лилер, в Северна Франция, бяха сложени високоговорители ,

с цел да могат хората да наблюдават литургията, на която присъстваше министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен. Нито фамилията, нито министърът направиха обществени изказвания през днешния ден.

Стотици хора стояха в безмълвие, до момента в който катафалка откарваше белия ковчег на момичето до гробището за частна погребална гала .

Убийството му се трансформира в източник на политическо напрежение във Франция. Опозиционни партии се възползваха от националността на обвинената, с цел да призоват за по-строгa имиграционнa политикa и да насочат рецензии против държавното управление, че не е депортирало имигранти, чиято молба за леговище или непрекъснато престояване е била отхвърлена.

Срещу главната обвинена се води разследване по обвинявания в ликвидиране ,

обезчестяване и актове на изтезания. Тя е била забелязана на камери за видеонаблюдение да носи куфара, в който е открита удушената жертва.

Президентът Еманюел Макрон предходната седмица назова убийството на Лола " извънредно зло " и се срещна с родителите на момичето.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР