Стотици хиляди хора останаха без електричество в района на канадската

...
Стотици хиляди хора останаха без електричество в района на канадската
Коментари Харесай

Стотици хиляди останаха без електричество в Отава заради торнадо

Стотици хиляди хора останаха без електричество в региона на канадската столица Отава , откакто на два пъти връхлетя торнадо , разрушило някои домове и откъснало покривите на други, съобщи Ройтерс.
 
В същото време районът беше връхлетян и от мощни ветрове , а кметът на Отава Джим Уотсън съобщи, че може да отнеме дни, до момента в който бъде възобновено електричеството. Най-малко шест души са ранени.
 
" Това е в топ две или три на трагичните събития , сполетявали нашия град ", сподели Уотсън пред кореспонденти. " Все едно че е от някакъв филм или сцена на военни дейности ", добави той.

 
Торнадото връхлетя в петък вечер и унищожи домове в обитаемото място Дънробин на северозапад от Отава, след което се придвижи към обитаемото място Гатино, което е в непосредствена непосредственост до Отава в северна посока и се намира на територията на провинция Квебек.
 
Силен вятър нанесе вреди на част от най-важните подстанции в Отава и съгласно управляващите към 200 000 души от двете страни на реката са останали без електричество. Отава и Гатино общо имат население от към 1,3 милиона души.-->
 
Премиерът на провинция Квебек Филип Куяр прекъсна акцията си преди районните избори на 1 октомври, с цел да посети Гатино.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР