Стотици граждани на София се събраха пред Съдебната палата в

...
Стотици граждани на София се събраха пред Съдебната палата в
Коментари Харесай

И София излезе на протест в подкрепа на д-р Димитров, убил Жоро Плъха при защита на семейството си

Стотици жители на София се събраха пред Съдебната палата в поддръжка на лекаря Иван Димитров от Пловдив, който умъртви престъпно проявения Жоро Плъха в Пловдив, видя кореспондент на БЛИЦ. Насъбралите се хора упорстват за незабавното освобождение на медика, работил при отбрана на своето семейство.

Междувременно хиляди българи стачкуват в Пловдив, скандирайки „ Свобода “ за доктор Иван Димитров. Да поддържат задържания доктор пристигнаха хора от Враца, Димитровград, Пазарджик, Асеновград, от всички краища на страната. Включиха се и доста водачи на таксита, които надуха клаксони по пловдивските булеварди.

По-рано денем, юрист Димитър Марковски съобщи, че пловдивската прокуратура доста деликатно би трябвало да оцени събраните доказателства. При тези условия това е учебникарски образец за практикуване на неизбежна самозащита, безапелационен бе той, разяснявайки убийството в Пловдив на Георги Джевизов-Плъха от лекаря Иван Димитров.

Припомняме, че Жоро Плъха и различен път е имал набези и е наръгвал хора в Пловдив. Бил е наказан на 11 години и преди месеци излязъл от пандиза.

Припомняме, че лекарят е прострелял Жоро Плъха, откакто той и негов съизвършител влезнали в дома му. Димитров ги чул и излязъл да види какво става, защото в прилежащите стаи спели брачната половинка и децата му. Тогава Плъха го нападнал с нож и го е ранил в крайници. Другият апаш побягнал, а лекарят стрелял няколко пъти. Бандитът е издъхна на открито от рана в гърдите. Лекарят твърди, че оръжието не е било негово, а е изхвърлено от другия съизвършител. Пистолетът е самоделка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР