Стотици бойци, които преди това са били свързани с групата

...
Стотици бойци, които преди това са били свързани с групата
Коментари Харесай

Британското МО с предположение: Ветераните от Вагнер се концентрират около Бахмут

Стотици бойци, които преди този момент са били свързани с групата на наемниците " Вагнер ", евентуално са се завърнали в Украйна, оповестява Министерството на защитата на Обединеното кралство в последната си обновена информация от военните дейности. Според някои отчети ветераните от " Вагнер " се събират към Бахмут, представени от Sky News.

Точните данни за статута на тези бойци не са ясни, оповестяват от английското МО, само че се счита, че те са се включили към формалните съветски военни сили и други частни военни компании.

Според някои отчети ветераните от " Вагнер " се събират към Бахмут, град в Източна Украйна, завзет от наемническата формация след месеци на сражения през май, където " техният опит евентуално ще бъде изключително издирван ".

Много от тях " ще са осведомени с актуалната обстановка на фронтовата линия и локалните украински тактики ", защото са се сражавали там предходната зима, считат от министерството.

Групата " Вагнер " се отдръпна от интервенциите си в Украйна при започване на юни, малко преди несполучливия протест на 24 юни и гибелта на нейния създател Евгений Пригожин в самолетна злополука предишния месец, напомня организация " Фокус ".
Руската войска изтегля войски и техника и към окупираните територии на Запорожка област. За това оповестява кметът на Мелитопол Иван Федоров в Telegram, цитира Украинская истина.

" Жителите оповестяват за увеличение на числеността на персоналния състав и техниката на съперника в окупираната част на региона “ е съобщил той.

Тежка техника се движи през Мариупол и Бердянск. Увеличава се и броят на военнослужещите в Токмок.

Според Федоров съветските сили възнамеряват да реалокират цивилна защита от Русия за стратегически обекти и офиси на съветските управляващи в окупираните територии, ​​а военните и бойците, участващи в в този момент, ще бъдат изпратени на фронта.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР