Стопкадри Нова ТвРаботещите в Националния статистическия институт, които излизат на

...
Стопкадри Нова ТвРаботещите в Националния статистическия институт, които излизат на
Коментари Харесай

Работещи в НСИ: Искаме заплатите ни да се вдигнат с 50 процента

Стопкадри Нова Тв

Работещите в Националния статистическия институт, които излизат на митинг за по-достойни заплати през днешния ден, оповестиха какви са техните претенции.

Те са на 114-то място по възнаграждение у нас от 120 държавни институции.



Моята брутна заплата е 1100 лв., като махнем налози и осигуровки, чисто остава под 1000. През юли месец ние още веднъж протестирахме, когато бяхме дружно със чиновници на Национален осигурителен институт. Те получиха нарастване, само че ние не получихме за жалост нищо, сподели за Нова Тв ръководителят на Секретен сътрудник на КТ „ Покрепа “ на Национален статистически институт – Русе Владислав Кръстев.



Искаме 50 % нарастване на заплатите за всяко статистическо бюро или общо за цялата система в новия бюджет. Доколкото знаем, няма планувани пари за нас в държавния бюджет, само че ние желаеме увеличениетода влезе в действие колкото се може по-скоро, добави той.



Директорът на статистическото бюро в Русе Диана Самхарадзе разгласи, че в техния Статистически институт има над 70 свободни позиции, които значи, че чиновници на статистиката напущат заради ниското възнаграждение.

Те не получават съответни хонорари за положения труд, обучение и спомагателна подготовка. При тях няма мотивация да работят. Има напуснала чиновници тук в предния месец с брутно заплащане 1000 лв.. Заради това че е ниска заплата, само поради ниската заплата, разкри Самхарадзе.

Кръстев се закани, че в случай че настояванията им не се одобряват, може да се премине към ефикасни протестни дейности и да спрат работа.

Тогава жителите ще бъдат лишени от статистически услуги, а такива няма да може да се дават на страната за взимане на значими решения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР