Стопкадри Нова нюзСпоред д-р Анка Баева пикът вече е достигнал

...
Стопкадри Нова нюзСпоред д-р Анка Баева пикът вече е достигнал
Коментари Харесай

Лекар: Грипът е достигнал своя пик във Варна

Стопкадри Нова нюз

Според доктор Анка Баева пикът към този момент е достигнал своя пик във Варна, само че няма гаранция, че заболеваемостта няма да пораства и по тази причина с въвеждане на грипната зараза от на следващия ден се вземат ограничения за ограничавене на растежа на заболелите.

Болните станаха 213 на 10 000 и по тази причина се афишира грипна зараза. Задължително към този момент се предлага носенето на маски, свижданията се приключват във всяка болница и има направен предварителни проект за битка с грипната зараза, който влиза в действие от на следващия ден вечер, съобщи за Нова нюз доктор Баева, която е шеф на епидемиологичен надзор в РЗИ-Варна.



Забраняват се имунизации и реонизации, профилактичните прегледи също на бременни и такива в детските градини, тъй като има много болни дечица. Увеличават се и настоящите хигиени, подове се дезинфицират, а пространствата се проветряват по-често, добави тя.

Всички би трябвало да внимават за това заболяване, децата и възрастните над 60 години с понижени имунитети, както и хора, които са с други болести и също с понижени имунитети. За тях е доста по-сериозно, тъй като затрудненията са по-големи при тях, само че дано напомним, че има и ваксина, сподели още доктор Баева.

Засега учениците си остават присъствено в учебно заведение, просто тъй като при тях болесттите са достигнали до 30 %, а не повече, да вземем за пример до 80 %. Разбира се, това са динамични индикатори и ние ги събираме всяка заран, събираме и сведения от учебните заведения за огромни деца, редом и от всички шефове, и разменяме и обменяме информация за заболеваемостта, добави лекарят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР