Стопкадър Нова ТвНедоволни от правителството в голяма европейска страна излязоха

...
Стопкадър Нова ТвНедоволни от правителството в голяма европейска страна излязоха
Коментари Харесай

Хиляди чехи излязоха на антиправителствен протест в Прага

Стопкадър Нова Тв

Недоволни от държавното управление в огромна европейска страна излязоха на улиците.

Хиляди излязоха по улиците на Прага на митинг против чешкото държавно управление, високата инфлация и с искане за преустановяване на военната поддръжка на страната за Украйна.

Чешката република се бори с рекордни равнища на инфлация от една година основно заради скока в цените на силата, породен от войната в Украйна. През февруари годишната инфлация в членката на Европейски Съюз и НАТО от 10,5 милиона души доближи 16,7 %. Съботният протест " Чехия против бедността " беше проведен от нова политическа партия, написа nova.bg.

„ Събрахме се тук през днешния ден, с цел да заемем позиция против тази беднотия “, сподели пред множеството на централния Вацлавски площад Жиндрич Райхъл, юрист, управляващ непарламентарната партия PRO. Протестиращите приканиха дясноцентристкото държавно управление на Петр Фиала да подаде оставка, а Райхъл посочи, че желае водачи, които " се грижат първо за ползите на чешките жители ".

Критиците упрекват държавното управление на Фиала, че се грижи повече за Украйна със забележителна военна и филантропична помощ, изпратена на раздраната от война страна от началото на нашествието през февруари 2022 година

Протестиращите също подлагаха на критика НАТО, като чешките медии оповестиха, че протестиращ с високоговорител прикани тълпата да събори украинското знаме от върха на постройката на Националния музей на Вацлавския площад.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР