Стопкадър Нова НюзПредседателят на Върховния касационен съд Галина Захарова направи

...
Стопкадър Нова НюзПредседателят на Върховния касационен съд Галина Захарова направи
Коментари Харесай

Шефът на ВКС с първи коментар за Иван Гешев

Стопкадър Нова Нюз

Председателят на Върховния касационен съд Галина Захарова направи първи път коментар за възможното предсрочнно освобождението на основния прокурор Иван Гешев от поста му.

„ Вземане на сходно решение е извънредно сбито дефинирано в Закона. Поради това, знаете от предходните случаи, Висшия правосъден съвет е изработил правила, по които да се движи. Конкретния случай за нас, това е законът и решение по закон “, сподели Захарова, представена от Нова нюз.

Тя бе запитана, какво ще се случи, в случай че няма гаранция, че хората, които ще гласоподават тези решения, не гласоподават по закон, в резултат на политически въздействия и би ли могло да се вземе независимо решение.

„ Уважаеми дами и господа, в действителност мога да подсигурявам само за моето държание и за моя глас. Аз съм дълготраен арбитър и аз не мога да работя по различен метод. Аз запознат съм законно взимане на решение, за мен това е да следваш всички законови условия от процесуална позиция, които са дефинирани в разпоредбите. За мен това включва един главен принцип, който ние следваме като съдии. Аз съм пред вас не в качеството си на ръководител на Върховния като повсеместен съд, а като арбитър. Защото точно като арбитър съм на тази служба, този главен принцип си е дефиниран, и по всички процесуални закони би трябвало да има цялостно проучване на събитията по делото, с цел да може да бъде взето решение “, добави Захарова.

„ За наказателно произвеждане не сме сезирани. Ние сме сезирани за произвеждане с предварително преустановяване. В СГП евентуално има. Аз знам за тези условия само и единствено от медиите. Едно е видно, което е обезпокоително и тъпо. Аз персонално не съм допсукала, че 15 години, откакто сме член на Европейски Съюз, ние би трябвало да се върнем десетки години обратно, с цел да запончем да водим борба за независимостта “, сподели още Галина Захарова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР