Стопкадър nivini.bgГЕРБ ще направи предложение за повишаване на доходите.Инфлацията не

...
Стопкадър nivini.bgГЕРБ ще направи предложение за повишаване на доходите.Инфлацията не
Коментари Харесай

ГЕРБ обещаха 200 млн. лева за увеличение на доходите

Стопкадър nivini.bg

ГЕРБ ще направи предложение за повишение на приходите.

Инфлацията не е задоволително обезщетена във връзка с приходите. Ето за какво ПГ на ГЕРБ-СДС ще внесе оферти по разнообразни браншове и които ще бъдат евентуално на стойност към 200 млн. лв.. Това съобщи в Народното събрание Деница Сачева от ГЕРБ-СДС след срещата на обединението с представители на КНСБ, които упорстват за нарастване на заплатите в изискванията на инфлация, съобщи кореспондент на Novini.bg

От думите ѝ стана ясно, че най-голямото по мярка предложение ще бъде по линия полицейските чиновници – към 150 млн. лв..

Ще създадем оферти и в областта на културата, както и особено предложение за чиновниците на Национален осигурителен институт. Имаме към този момент планове, обещанията ни са премислени, тъй като са разисквани с бюджетната комисия. Парите ще дойдат от финансови разноски, само че има и други благоприятни условия. Ще видите нашите оферти идната седмица, добави Сачева.

От своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев удостовери, че има запаси в финансовата стратегия.

Въпреки това ще бъдем извънредно внимателни, премерени и деликатни, тъй като не харесваме метода с изкуствено увеличение на приходите, които така и така са напрегнати. Но всяко от нашите оферти ще има явен приходоизточник, разясни Дончев.

Младен Маринов и Христо Терзийски, които са някогашни министри на вътрешните работи, обясниха, че методът на систематизиране на въпросните 150 млн. лв. сред чиновниците в Министерство на вътрешните работи ще бъде преценен от професионалното и политическо управление на ведомството.

„ Заплащането става на база на вътрешно ведомствено решение. Отделните длъжности по съответната таблица получават съответните хонорари, тъй че тези 150 млн. би трябвало политическото управление да реши за коя служба с какъв брой да се усили заплащането “, уточни Маринов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР