Стопкадър и видео Нова Тв, vbox7.comПървите коментари за визитата на

...
Стопкадър и видео Нова Тв, vbox7.comПървите коментари за визитата на
Коментари Харесай

Киссе: Има разочарование в делегацията на Кулеба след срещите в България

Стопкадър и видео Нова Тв, vbox7.com

Първите мнения за визитата на външния министър на Украйна у нас не са оптимистични.

Определено има отчаяние в делегацията на Дмитро Кулеба след срещите в България. Това съобщи по Нова Тв Антон Киссе, председател на Асоциацията на българите в Украйна и член на делегацията на Кулеба.

Припомняме, че в сряда стана ясно, че на срещата сред Кулеба и премиера Кирил Петков Украйна е поискала публично оръжия от България. За подобен диалог описа самият украински министър, който в сряда се срещна с депутатите в Народното събрание. Темата „ оръжия за Украйна ” стана причина за остри несъгласия както в обединението, по този начин и сред власт и съпротива.

Антон Киссе е участвал на срещата сред Петков и Кулеба. Относно разискването на вероятно даване на военна помощ на Украйна, Киссе посочи: „ Когато има самостоятелни срещи и когато експертните групи се договорят, тогава ще бъде ясно. На такива срещи не се взимат решения, а се дефинират главните цели и задания ”.

„ Украйна не може да отговори на изискванията, които Русия слага. Нито един ръководещ водач в света няма да направи крачка, с която да остане в историята като дал от своята територия ”, сподели още той.

Генчовска: Премиерът Петков и Кулеба са обсъждали военната помощ за Украйна

„ Твърдо стоим на позицията, че нашите условия, би трябвало да бъдат чути. Когато има гибел и се убиват хора, няма причини ", отбеляза председателят на Асоциацията на българите в Украйна.

„ Нашите бойци нямат задоволително бронежилетки. Майките изпращат синовете си и желаят да им дадем, с цел да отидат на фронта ", разяснява той. И добави: „ Определено има отчаяние в нашата делегация ".  

Антон Киссе изрази признателност към всички българи, които оказват помощ на украинците. „ Това е огромен жест. Разбирам, че в България се живее мъчно, постоянно пристигам тук. Въпреки това обаче вие ни помагате ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР