Стопкадър бТВВодещият на 120 минути блесна със страхотен коментар за

...
Стопкадър бТВВодещият на 120 минути блесна със страхотен коментар за
Коментари Харесай

Светослав Иванова: Събитията у нас са като Заешката дупка от Алиса в страната на чудесата

Стопкадър бТВ

Водещият на " 120 минути " блесна със страховит коментар за обстановката в България.

Ето какво сподели Светослав Иванов по бТВ:

Знаете какво е " Заешката дупка " от " Алиса в страната на чудесата ". В софтуерния свят това е термин, който разказва метода, по който обществените мрежи завличат потребителите си, манипулирайки техните стандарти, страхове и страсти за те да прекарат пред екрана колкото се може повече време.

Средствата, с които се реализира това на моменти са брутални - препоръчване на наличие, обвързвано с конспирации и популизъм, крайни хрумвания и предразсъдъци. В " Заешката дупка " на обществените платформи в продължение на цялото десетилетие се родиха разграничените общества и поляризацията. Родиха се и необятните обединения, които заляха Европа, поставяйки завършек на ерата на еднопартийните болшинства.

Да наблюдаваш събитията в България сега също прилича прекосяване през " Заешката дупка " от Алиса, която попада в страната на чудесата. Досущ като в класиката, рейтингът на някакви хора се смалява пред очите ни, пробвали магическа запарка на властта. В страната на чудесата измежду тях царува мир и съгласие и всички са облечени в нови " евроатлантически одежди " и си описват истории, които даже и с нови думи звучат познато.

Всичко наподобява толкоз уморително - съвсем като Алиса - заран дребни, следобяд си мислят, че са огромни, с цел да се смалят още веднъж щом настъпи вечерта.

Само за седмица разбрахме, че някакъв човек, с прякор не на Шапкаря, а нотариус, който обаче не бил нотариус, по този начин както Белия заек не наподобява точко като заек, бил толкоз авторитетен в правосъдната система, че даже си сменил ЕГН-то, с цел да излезе чист, без престъпни регистрации. Преди това измамил стотици хора и техните близки и държал магистрати с подкупи и компромати.

В страната на чудесата обаче всеки подобен скандал има по няколко дни живот. Възмущаваме се и цъкаме с език, само че това не трансформира нищо. Започват инспекции, при които институциите нормално не установяват нарушавания и по предписание няма обвинявания, вследствие на което доверието в тях е покрай дъното. Като оня епизод с мокрите птици в " Алиса ", които се събират на съвет, с цел да обсъдят по какъв начин да излязат сухи... И излизат сухи - пред закона, само че надалеч от облика на хора, които работят в полза на обществото.

Междувременно, международните събития не престават своя безсърдечен ход. Европа се провали в обещанието си да достави 1 милион снаряда за Украйна, до момента в който Русия ще създаде 4 милиона единствено за тази година. Това е алена лампа, която по този начин и не може да доближи до " Заешката дупка ", в която сега се намираме. А в нея сега има най-вече кавги, пъчене и опит за изтриване на паметта. И несъмнено, слепване на остаряло и ново до степен на познато.

Пригответе пуканките. В " Заешката дупка " най-малко зрелища колкото искаш. В огледалния свят повтарят кино лентата. Ама с нов дублаж. Или както приключва безконечният детски разказ - Кой мислите вие, че е сънувал този сън?
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР