Стопанският факултет и Центърът за образователни услуги на СУ Св.

...
Стопанският факултет и Центърът за образователни услуги на СУ Св.
Коментари Харесай

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ стана първият почетен член на Българската е-комерс асоциация

Стопанският факултет и Центърът за просветителни услуги на СУ „ Св. Климент Охридски “ към този момент повече от три години си партнират с  (БЕА) за подготовката и развиването на гениите за промишлеността на електронната търговия.

Над 20 от членовете на БЕА са били гост-лектори в дисциплините „ е-бизнес “ (за бакалаври от компетентност „ Стопанско управление), „ м-бизнес “ (за магистри от „ Дигитален маркетинг “) и „ Електронна търговия “ (за магистри от „ Предприемачество и нововъведения “ и бакалаври от специалността „ Компютърно инженерство “ във Физическия факултет), водени от доцент доктор Тодор Ялъмов и госпожа Жанет Найденова, ръководител на БЕА. Г-жа Найденова е постоянен външен член на комисиите за отбрани на дипломни работи в  на британски език в Стопанския факултет.

Общо над 350 студенти са получили безвъзмезден достъп за една академична година до SaaS платформите Shopiko.bg (бранд на Superhosting) и Gombashop.bg, които са измежду членовете на БЕА. Студентите получават менторска поддръжка от изявени експерти в региона на електронната търговия (вкл. господин Николай Бакалов от Управителния съвет на БЕА), срещат се с български бизнесмени и мениджъри от огромни интернационалните компании. Индиректно от поддръжката към студентите са се възползвали и към 50 дребни фамилни бизнеса, които са си построили или подобрили уеб-присъствието си и цифровия маркетинг.

Приносът на Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ за развиването на фрагментите за е-бизнес промишлеността е оценен високо от БЕА. Стопанският факултет бе признат за почетен член на Асоциацията от Управителния съвет със 100% от гласовете на съвещанието през май 2022 година Това решение за по-устойчива институционализация на партньорството отваря вратите за нови взаимни начинания за даване на по-висока добавена стойност за студентите и докторантите, за насърчаване на на практика умения и осъществяване на взаимни проучвания и развойна активност.

Членството на Стопанския факултет в БЕА е част от една по-дългосрочна тактика на две поредни декански управления за институционално консолидиране на факултета в бизнес общността в България. Стопанският факултет е член на редица бизнес асоциации и/или взе участие в управителните им препоръки: Индустриален клъстер Средногорие, Индустриален клъстер Електромобили, Германо-българската индустриална и комерсиална камара, Българска фасилити мениджмънт асоциация, EuroFM, Българската финтек асоциация, Асоциация за нововъведения, бизнес услуги и технологии – AIBEST, Национален комитет на България в Световния енергиен съвет, Българска мрежа на световния контракт на Организация на обединените нации, Българска асоциация на КСО експертите, и други

Стопански факултет към този момент си партнира в независими стратегии и с обособени членове на БЕА като Серпакт за (следдипломна подготовка посредством Центъра за просветителни услуги на СУ „ Св. Кл. Охридски “).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР