Стопански активните не определят кой да ни управлява, а преразпределителитеПравителството

...
Стопански активните не определят кой да ни управлява, а преразпределителитеПравителството
Коментари Харесай

Паразитите искат своето

Стопански дейните не дефинират кой да ни ръководи, а преразпределителите

Правителството падна при най-силните индикатори за индустриално произвеждане от десетки години насам. Което значи, че политическия цикъл у нас е тотално откъснат от рационалността и от стопанския и обществен цикъл. ГЕРБ плачат, че изнасяме като за международно сила, горива, оръжия. И се чудиш, тези нали бяха атлантици, патриоти, европейци за развиване на България. Не могат да свикнат с мисълта, че слънцето не изгрява поради тях.

И пари имаме в хазната, повече от по всяко време преди. И нови ще идват и отново - политическа неустойчивост.

Два са изводите и двата неутешителни.

Първият, у нас държавните рецесии идват поради конкуренция сред обособени мафиотски групи за преразпределение на непроизведени от тях богатства. Стопански дейните не дефинират кой да ни ръководи, а преразпределителите.

Няма значение дали и какъв брой се създава, значимото е кой да управлява преразпределението на богатства към паразитната непроизводителна класа.

Вторият е още по обезсърчителен - изборният развой не може да генерира "нова легитимност ", или ребалансиране на политическия, обществения и икономически живот, тъй като политиците са скъсали връзката и не съставляват гласоподавателите си, не дават отговор пред тях /иначе нямаше да има сегашната криза/.

Да, изнасяме крепко за "Полша " и оръжия и горива, и сила за региона - и без корупцията на "атлантиците " от ГЕРБ и Движение за права и свободи можем да живеем и да се летим в развиването си. Но не би. Паразитите желаят своето.

Илиян Василев
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР