Стопанска академия Димитър А. Ценов в Свищов участва в информационна

...
Стопанска академия Димитър А. Ценов в Свищов участва в информационна
Коментари Харесай

Стопанска академия в Свищов участва във форума „Училището свърши, сега накъде?”

Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” в Свищов взе участие в осведомителна акция под надпис „ Училището свърши, в този момент накъде? ”, проведена от Ротаракт клуб – Дупница. Целта на младите ротарианци бе да улеснят бъдещите кандидат-студенти при избора им на най-подходящото за тях висше образователно заведение. Събитието, което се организира в постройката на община Дупница, срещна представители на 17 висши учебни заведения с възпитаници от 11 и 12 класове в района.

Образователното портфолио и опциите за кандидатстване в свищовската академия показа Владимир Марков – управител местни офиси „ Дистанционно и продължаващо образование ” – гр. София и гр. Стара Загора. Над 200 възпитаници и техните родители се осведомиха за история на свищовското висше учебно заведение и опциите за кандидатстване в ОКС „ бакалавър ” през актуалната Кандидатстудентска акция 2019.

Изложението бе посетено от средношколци от Природо-математическата и Езиковата гимназии в Благоевград, и от 5 учебните заведения в Дупница – СУ „ Св. П. Хилендарски ”, Профилирана гимназия „ Христо Ботев ”, Професионална гимназия „ Акад. Сергей П. Корольов ”, Професионална гимназия по облекло и стопанско ръководство, Професионална гимназия по превоз. От щанда на Стопанска академия, който провокира огромен интерес, посетителите получиха осведомителни материали и се срещнаха с изискванията за кандидатстване и приема в свищовското висше учебно заведение за образователната 2019-2020 година

Отговаряйки на съответни въпроси от страна на учениците, Владимир Марков разясни какви са изискванията, методите и таксите за кандидатстване, периодите за подаване на документи и преимуществата на образование в Стопанска академия. Голям интерес провокира и опцията за отдалечено образование в ОКС „ бакалавър ”. Представено бе наличието на просветителното портфолио, благоприятни условия за студентска подвижност по стратегия „ Еразъм+ ”, интернационалните студентски бригади и летни практики, кариерното консултиране, финансови тласъци и социално-битовите условия, които СА „ Д. А. Ценов ”, предлага на своите ученици. Сред посетителите имаше и възпитаници от 9 и 10 класове, които споделиха, че още от в този момент желаят да се ориентират за избора на компетентност и висше учебно заведение, които да им обезпечат добра професионална реализация.

Кандидатстудентската акция за Стопанска академия ще продължи с обичайните визити и презентации в междинните учебни заведения в цялата страна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР