Столтенберг мотивира приемането на плановете като необходимост от подсилване на

...
Столтенберг мотивира приемането на плановете като необходимост от подсилване на
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: За защита на съюзниците от НАТО се готви регионален план за Черно море

Столтенберг стимулира приемането на проектите като нужда от укрепване на защитата и възпирането на Пакта, като те ще бъдат ориентирани против двете най-големи провокации за НАТО - Русия и тероризма.

 

" Единият проект ще е за Севера, Атлантика и европейска Арктика. Другият ще е за центъра, като ще обгръща Балтийския район и Централна Европа. Южният проект е ориентиран към Средиземно и Черно море. За осъществяването на тези проекти, НАТО ще разположи 300 хиляди военни във висока степен на подготвеност, включително и забележителна въздушна и морска бойна техника ".

 

Също на срещата във Вилнюс, на която ще участва президентът Володимир Зеленски, Алиансът ще одобри пакет от 3 детайла, с който да приближи Украйна към НАТО:

 

" Първо ще договорим многогодишна стратегия за помощ, която да подсигурява цялостна съгласуемост сред украинските военни сили и НАТО. Второ, ще подобрим политическите ни връзки, като създадем Съвет НАТО-Украйна.

 

И трето, чакам съдружниците да препотвърдят позицията си, че Украйна ще стане член на НАТО и ще се обединят към това по какъв начин да я приближат към тази цел ".

 

По отношение на участието на Швеция в Алианса, на което се опълчва Турция, Столтенберг сподели, че към момента има проблеми, които би трябвало да се преодолеят.

 

По тази причина, той ще организира среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и с премиера на Швеция Улф Кристершон в понеделник във Вилнюс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР