Столичното РЗИ има проблем с разнасянето на предписания за карантина

...
Столичното РЗИ има проблем с разнасянето на предписания за карантина
Коментари Харесай

РЗИ-София иска да съобщава с есемес за наложена карантина

Столичното РЗИ има проблем с разнасянето на наставления за карантина на контактните лица. Проблемът е главно кадрови, заяви Нова ТВ.

„ Информацията за инфектираните доближава до нас посредством Националната осведомителна система. Тогава правим епидемиологично изследване и дефинираме контактните лица и ги карантинираме. При обстановка с хиляди с позитивни резултати и доста контактни лица, не сме в положение навреме да подадем тази информация”, изясни доктор Илонка Маева, която управлява краткотрайно Столичната районна здравна ревизия.

Информацията за заболели и контактни доближава и до персоналните лекари. След като предписанията бъдат подписани и подпечатани, би трябвало да бъдат разнесени по адреси. Те обаче са хиляди.

„ 16 екипа се занимават с това, само че се получава изоставане”, изясни доктор Маева по време на брифинг в Министерството на здравеопазването.

Проведен е диалог с Информационни системи и ще бъде направено предложение в министерството за промени, с цел да стига информацията за карантината до контактния.

„ Предлагаме да се подаде къс есемес на лицето, което се карантинира. Очакваме отговор от министерството”, изясни доктор Маева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР