Столичното 28 СУ Алеко Константинов е измислило свой начин за

...
Столичното 28 СУ Алеко Константинов е измислило свой начин за
Коментари Харесай

Столично училище сложи в класните стаи с UV-C лампи за дезинфекция

Столичното 28 СУ " Алеко Константинов " е измислило собствен метод за противопоставяне на пандемията от ковид. На 15 септември то посрещна възпитаниците си с дезинфекциращи лампи във всички класни стаи. Известно е, че при кашляне, кихане, а даже и при обикновено говорене, вирусните частици, които се отделят, могат да живеят върху стоманени повърхности от 4 до 7 дни, а върху дърво, от каквато са направени чиновете, до 2 дни.
 Снимка: 28 СУ "Алеко Константинов "
Поставените в образователното заведение уреди са от ново потомство, чиято светлина излъчва с дължина на вълната 254 nm и потвърдено убива 99,9% бактерии и вируси. Те не създават озон (OZONE-FREE), който в по-големи концентрации е токсичен за здравето на хората. Лампите работят с осветителни UV-C пури на международно приет производител.

Всички дезинфекциращи уреди имат протоколи от тествания, издадени от " Национален център по заразни и паразитни заболявания ", София, доказващи тяхната успеваемост.

Директорът на гимназията госпожа Станимира Стоева споделя, че още през месец юли е взето решението за слагане на UV-C лампи за стерилизация на въздух и повърхности в класните стаи. Ръководството на учебното заведение е решило, че инвестицията си коства, освен заради обстановката с COVID-19, само че и поради сезонния грип, както и другите вирусни и бактериални инфекции, които са неизбежни при скупчване на толкоз деца и учители на едно място.

" След рекомендация от доктор се свързахме с формалния дистрибутор, предлагащ новаторски лампи за UV-C стерилизация от серията UV-C 2020. Получихме скъпи съвещания кой тип лампи да се инсталират в класните стаи и кой тип за физкултурния салон и инсталацията на лампите към този момент е реалност ", споделя госпожа Стоева.

Тя добавя, че се надява новите UV-C лампи, които са 24 на брой, да доведат до един по-добър здравословен статус на всички възпитаници и чиновници на учебното заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР