Столичният общински съветник Иво Божков е сигнализирал прокуратурата за скандалния

...
Столичният общински съветник Иво Божков е сигнализирал прокуратурата за скандалния
Коментари Харесай

Скандален доклад за нарушеня в „Чистота-Искър“ стигна до прокуратурата

Столичният общински консултант Иво Божков е алармирал прокуратурата за скандалния отчет за нарушавания в столичното общинско дружество „ Чистота Искър “, за който Фрог заяви. Фокусът на сигнала му е изплатените 18 милиона лв. за снегопочистване в интервал, в който в столицата въобще не е валяло сняг, а парите са прибрани от компания на Румен Гайтански, прочут като Вълка.
Припомняме, че Фрог Нюз разгласява подробна информация и отчета, който е направен от отдел „ Вътрешен надзор “ на Следствен отдел към окръжна прокуратура по заповед от края на 2018 година на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която досега не е подхванала никакви дейности, макар фрапиращите констатации в документа.

Ето какво написа Иво Божков във Facebook:

" Чистота Искър е брутално източвано от управлението си. То е пренасочвало 18 милиона лева отпуснати от СОС за наем на техника от сдружение, обвързвано с предприемача Румен Гайтански, прочут като Вълка - първият формален бизнес сътрудник на Ахмед Доган. Вълкът, който Бойко даде обещание да изгони от София, когато стана кмет. Виждаме с документи по какъв начин за пред света го е изгонил през основния вход, само че през задния, партията му, ръководещата София повече от 10 години е предоставила на този вълк ключа от кошарата с милионите на софиянци.

Използвам метафори, само че описаните действителностите за които приказвам са документирани в одитния отчет на сдружението.

Една виновна прокуратура, която действително бди за наказването на сходни злоупотреби би трябвало към този момент да работи по случая.

Опасявам се единствено от следното. Да не би около цялата скица с Чистота Искър, да са намесени прекалено много финансови ползи на Движение за права и свободи (сещате се коя компания на кой бизнеспартньор на Доган получава нелегално 18 милиона лв. от парите на софиянци).

Защото в случай че е по този начин, то тогава е прекомерно евентуално прокуратурата да опъне следващия чадър над обръч на Движение за права и свободи. Искрено се надявам да бъркам. Много скоро ще разберем.

Искам да видите какво написа още в одитния отчета на Чистота Искър:
" В протокол от 10.12.2018 година, отчитащ активността на наетата техника за месец „ ноември “, снегорини са минали 3276км. По данни на синоптиците през този сезон НЕ Е валяло сняг. "

Вижте във видеото всички заключения за закононарушения и изводите на одитната комисия: "

Нека напомни и окончателните заключения на " Вътрешен надзор " на Следствен отдел към окръжна прокуратура разказани в отчета, които са:

· Некомпетентно управление и счетоводство

· Злоупотреба с власт от страна на шефа на сдружението

· Конфликт на ползи

· Назначения с родствени връзки на управителни длъжности

· Неефективен надзор от инспектор и инспектор

· Съставяне документи с погрешно наличие

· Манипулирано счетоводство

· Възлагане поръчки на подизпълнители, без правно съображение, без конкурс и с подправени контракти за наем

· Закупуване СМЦ без конкурс и позволение от СОС

· Неспазване Закон за обществените поръчки, Закон за устройство на територията, закон за счетоводството и други вътрешно ведомствени нормативни документи

· Сключвани непозволени цивилен контракти

· Изплащане на спомагателни трудови хонорари на доближен кръг чиновници.

· Назначаване „ мъртви души “ на трудови контракти.

· Незаконосъобразно източване на финансови средства за облагодетелстване

· Въвеждане в илюзия Следствен отдел към окръжна прокуратура и СОС

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР