Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа предложение на общинския съветник

...
Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа предложение на общинския съветник
Коментари Харесай

,,КОЛЕДНА КОМИСИЯ``: СОС обмисля създаване на временна комисия за изготвяне на празничната украса

Столичният общински съвет (СОС) ще прегледа предложение на общинския консултант от групата на ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош за основаване на краткотрайна комисия за правене на цялостна идея и реализация на празнична образна среда в София.

В отчета, импортиран от Боршош, се показва, че коледната декорация на София постоянно е била проблем и към момента е надалеч от тази на други европейски столици.

Към сегашния миг липсва цялостна идея за украсата на булеварди, улици и площади, се отбелязва в отчета. Необходимо е да бъде основан синхрон с градската среда и осветяване. Създаването на сходна идея и надлежно реализирането ѝ би спомогнало в огромна степен за това градът, в който живеем, да бъде декориран уместно за едни от най-светлите празници, счита общинският консултант.

Според него публичното мнение в тази посока към този момент е прекомерно сензитивно и с изострено внимание следи цялостната организация на коледно-новогодишните празници в столицата, а и в страната. Реализирането на сходна концепция би довело до доста възстановяване и модернизиране на градската среда от една страна, а от друга - до привличане на повече туристи.

Боршош счита, че за правенето на цялостната идея е належащо основаване на краткотрайна комисия от страна на Столичния общински съвет, която в границите на дванадесет месеца да внесе отчет до СОС и до кмета на Столичната община Васил Терзиев, съдържащ направена цялостна идея и реализация на празнична образна среда в София. Прогнозният бюджет за реализацията може да бъде заложен в границите на три милиона лв., показва Боршош.

По думите му при нужда към работата на краткотрайната комисия би могло да бъдат привличани специалисти - както външни, по този начин и от страна на столичната общинска администрация. Той предлага ръководителят и членовете на краткотрайната комисия да бъдат избрани при разглеждане на отчета в непрекъснатите комисии на Столичен общински съвет.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР