Столичният общински съвет (СОС) реши знамето на Украйна да бъде

...
Столичният общински съвет (СОС) реши знамето на Украйна да бъде
Коментари Харесай

Знамето на Украйна ще бъде издигнато на сградата на Столична община

Столичният общински съвет (СОС) реши знамето на Украйна да бъде издигнато на административната постройка на Столична община паралелно до българското.

Общинските съветници взеха решение знамето на Украйна да се вее в знак на съпричастност к ъм нещастието на украинския народ, до момента в който трае войната в Украйна. „ За “ решението гласоподаваха 36 общински съветници, „ срещу “ бяха 14. 

Дебатът по импортирания отчет продължи повече от час. Вносители на предлагането са Георги Георгиев, Николай Стойнев, Диян Стаматов, Грети Стефанова.  В началото общинските съветници от „ Българска социалистическа партия за България “ желаеха отсрочване на точката.

Обратното предложение направиха общинските съветници от „ Демократична България “. Изказване на общинския консултант от левицата Николай Велчев провокира освирквания. В изявлението си Вълчев уточни, че се базира на фактологията и съобщи, че през 2014 година властта в Украйна била „ взета принудително “ и „ управлението на Украйна е фашизирано “. 

Общинските съветници от левицата настояха на административната постройка да се вее единствено българското знаме. Михаил Ставрев развя български трикольор по време на съвещанието.  

От левицата се оповестиха срещу разполагането на флага. Георги Георгиев, ръководител на СОС, който е и вносител на отчета, разяснява че столицата би трябвало да задава трендове, че водачите би трябвало да водят, а не да се преценяват и оправдават.

Днес е един от тези моменти в историята, настоя Георгиев и уточни, че е време за виновна, европейска и демократична позиция. Той уточни, че подобен е образецът и във всички европейски столици. 

В полемиката се включиха и народните представители от „ Възраждане “ Петър Петров и Николай Дренчев. Те също се изрекоха „ срещу “ издигането на украинския байрак. Призовавам общинските съветници да не взимат това решение, настоя Петров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР